ANA SAYFA > EKONOMİ > ''İzmir 2020 Yılına İstihdama Bakış'' toplantısı yapıldı

''İzmir 2020 Yılına İstihdama Bakış'' toplantısı yapıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''İzmir 2020 Yılına İstihdama Bakış'' toplantısı yapıldı

İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü`nce “İşgücü Piyasası Analizi Kapsamında İzmir 2020 Yılına İstihdama Bakış” toplantısı SwissOtel Büyük Efes İzmir`de gerçekleştirildi.

Toplantıya İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Kalkınma Ajansı, Peryön Ege Şube Başkanlığı, başkan ve yöneticileri ile akademisyenleri katıldı, toplantıda 2019 ve 2020 yıllarının değerlendirmeleri yapıldı.

İŞKUR` un ulusal ve yerel istihdam politikalarının oluşturulması amacıyla her yıl yapılan İşgücü Piyasası Araştırması kapsamında ilimizde 2019 yılında 18 ayrı sektörde  6.288 işyeri ile yüz yüze görüşme yapıldı ve taslak sonuç raporu hazırlandı.  

Toplantıda İzmir Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Kadri Kabak açılış konuşmasının ardından, yapılan IPA kapsamında hazırlanan “İşgücü Piyasası Araştırması ve 2019 Yılı Faaliyetleri” konulu bir sunum gerçekleştirdi. 

Ardından İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyesi Dokuz Eylül Üniversitesi Temsilcisi İ.İ.B.F Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü`nden Prof.Dr. Tunç DEMİRBİLEK “İzmir İşgücü Piyasası Üzerine Değerlendirme” konulu akademik bakış sunumu  ile devam etti. 

Oda başkanı, üst düzey yönetici ve akademisyenlerden oluşan katılımcıların  2020 yılında, işgücü piyasası ve  İzmir`de işsizliğin azaltılmasına ilişkin değerli  görüş ve önerilerini paylaştığı toplantı, İl Müdürü Kadri Kabak`ın  katılanlara destekleri ve değerli katkılarından dolayı teşekkür etmesi, toplantının ilimiz için faydalı olması dileğinde bulunması ile sona erdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı taraftarlar yardım kolilerini teslim etti
Sonraki Haber Buca’dan ortak eğitim çağrısı: Köy enstitüleri modeline dönülsün

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?