ANA SAYFA > EĞİTİM > İZKA'dan eğitime destek

İZKA'dan eğitime destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZKA'dan eğitime destek

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan ve İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) desteğiyle gerçekleştirilen “Minik Adımlarla Kültürel Mirasımıza Yolculuk” projesi hayata geçti. Toplam maliyeti 411 bin TL. olan ve 370 bin TL.'lik kısmı İZKA tarafından sağlanan projede, okul öncesi çağdaki çocuklara tarih ve kültür sevgisi aşılanacak.

Nisan 2014'te başlanan ve 12 ayda tamamlanan proje kapsamında, okullaşma oranı düşük ve erken çocukluk çağ nüfusu yüksek olan bölgelerdeki çocuklarla, dezavantajlı bölgelerdeki ailelerin 4 – 6 yaş aralığındaki 1.130 çocuk müze eğitimi aldı. Projede engelli çocuklar da unutulmadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN'a bağlı anaokullarının da çalışmalara katıldığı projede, hazırlanan eğitim modülü ile çocukların müze eğitimini sürdüreceklerini kaydeden İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz “Çocukların hissederek öğrenecekleri bir eğitim modülü oluşturduk. Proje içinde hazırlanan eğitim modülü ile çocukların müze eğitimi sürdürülebilir olacak. Müzeye gelemeyen çocuklar için eğitim malzemeleri çoğaltıldı ve bulundukları okullara ulaştırılacak. Müze eğitimi alacak görme engelli çocuklar için gerekli izinler alınarak İzmir Arkeoloji Müzesinde hissederek öğrenmeleri sağlanacak” dedi.

Katılımcı çocukların bir bölümünün Bergama, Efes, Urla, Zeytinyağı İşliği, Agora, Arkeoloji Müzesi ile Nazarköy ve Metropolis'te miras bilinci edindirme gezisine de katıldıklarını ifade eden Ediz, projeye destek veren İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban ve diğer kurum yetkililerine anı plaketi verdi.

Projeyi başarıyla hayata geçiren İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ve ekibini tebrik eden İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban da, İZKA olarak kentin kalkınmasındaki desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EGİAD’dan Denizcilik Bakanlığı talebi
Sonraki Haber Karşıyaka'da elektrik kesintileri sürüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?