ANA SAYFA > EKONOMİ > İZKA Yenilenebilir Enerji Atölyeleri 86. İzmir Enternasyonel Fuarı’nda

İZKA Yenilenebilir Enerji Atölyeleri 86. İzmir Enternasyonel Fuarı’nda

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZKA Yenilenebilir Enerji Atölyeleri 86. İzmir Enternasyonel Fuarı’nda

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) bu yıl 86. kez gerçekleşen ve ana teması enerji ve inovasyon olan İzmir Enternasyonel Fuarı’na “İzmir’in Doğası İzmir’in Enerjisi” sloganı ve yenilenebilir enerji temalı standı ile katılacak.

18-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek fuar süresince İZKA standında 8-12 yaş grubu çocuklara yönelik “Yenilenebilir Enerji Atölyeleri” düzenlenecek. Yenilenebilir Enerji Atölyeleri ile çocukların yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bilgi ve farkındalık seviyelerinin geliştirilmesi, enerji verimliliği ve çevre hakkında duyarlılıklarının artırılması, yenilenebilir enerji kaynakları ile çalışabilen oyuncaklar tasarlayarak bu konudaki bilgi ve hayal güçlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ENERJİ ATÖLYELERİ

İZKA Genel Sekreter Vekili Sena GÜRSOY, yenilenebilir enerji kaynaklarının, başta rüzgar, güneş, biyokütle, jeotermal enerji olmak üzere çevremizde doğal haliyle sürekli mevcut enerji türleri olduğunu belirterek, “Bu kaynaklar, fosil yakıtlar gibi sınırlı bir rezerve sahip olmadıkları için insanlık var olduğu müddetçe hizmet verebilirler. Küresel ısınmaya katkıda bulunmazlar ve karbon kökenli olmadıklarından çevreyi kirleten atıkları ya hiç yoktur ya da en az seviyededir. Ayrıca enerjimizi kendimizin üretmesini sağlayarak, dış ülkelere bağımlılığımızı azaltırlar. Tüm bu sebeplerle İzmir’in yenilenebilir enerji kaynakları potansiyelini daha etkin kullanmamız gerekiyor. Bunun için tüm İzmirliler olarak bu konuda bilinçlenmemiz ve farkındalığımızı artırmamız gerekiyor. Biz de Ajans olarak “enerji” temalı İzmir Enternasyonel Fuarı’nda Yenilenebilir Enerji Atölyeleri düzenleyerek, özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmeyi hedefledik. 8-12 yaş arasındaki tüm çocuklarımızı atölye çalışmamıza bekliyoruz.” dedi.

Fuar süresince 17.30-20.30 saatleri arasında yapılacak olan Yenilenebilir Enerji Atölyelerine İZKA’nın www.izka.org.tr adresindeki web sayfasından kayıt yapılabilir.

YENİLENEBİLİR ENERJİ SEKTÖRÜ ANAHTAR SEKTÖR

İZKA, İzmir’deki tüm kurumların geniş katılımıyla hazırlamış olduğu 2014-2023 dönemini kapsayan İzmir’in ana strateji dokümanı İzmir Bölge Planı’nda ve Ernst & Young uluslararası danışmanlık firmasıyla hazırladığı İzmir Yatırım Tanıtım Stratejisi’nde yenilenebilir enerji sektörünü İzmir’in sürdürülebilir kalkınması için anahtar sektörlerin başında tanımlıyor. Yine İZKA desteğiyle hazırlanan İzmir Yenilenebilir Enerji Sektör Analizi, İzmir’in rüzgar, güneş, biyokütle ve jeotermal enerji başta olmak üzere yenilenebilir enerji konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerekliliğini ortaya koyuyor. Bu stratejilerde İzmir’in sürdürülebilir kalkınmasında, yenilenebilir enerji alanında yatırımların artırılması, yenilenebilir enerji üretmeye yönelik teknolojilerin İzmir’de üretiminin yaygınlaştırılması, bu sektörün işgücü ihtiyacının İzmir’de yetiştirilmesi hedefleri tanımlanıyor. İzmirlilerin yenilenebilir enerji konusunda farkındalığın artırılması da diğer önemli bir diğer hedef. Bu çalışmaların sonucunda İzmir’in önümüzdeki dönemde, sadece Türkiye’nin değil Doğu Avrupa ve Ortadoğu bölgesinin yenilenebilir enerji cazibe merkezi haline getirilmesini amaçlanıyor.

İZKA, bu amaca ulaşmak için bugüne kadar yenilenebilir enerji sektöründeki 43 adet projeye 39,6 milyon TL tutarında bir mali destek sağlarken, bünyesinde bulundurduğu Yatırım Destek Ofisi eliyle sektördeki global firmaların yatırım amacıyla bölgeye çekilmesi için özel bir strateji yürütüyor ve bölgeye yapılan yatırımlarda kolaylaştırıcı rolü üstleniyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı çocuklar havuzu çok sevdi...
Sonraki Haber Işıldar: Transfer yasağını kaldıracağız

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?