ANA SAYFA > ÇEVRE > İZKA, Solarex Fuarı ve Intersolar Türkiye Zirvesi'nde

İZKA, Solarex Fuarı ve Intersolar Türkiye Zirvesi'nde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZKA, Solarex Fuarı ve Intersolar Türkiye Zirvesi'nde

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) güneş enerjisi sektörüne ilgisini ve desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda İZKA, güneş enerjisi alanında dünyadaki son teknolojilerin ve Türkiye'de üretilen yeni ürünlerin bir arada sunulduğu ticari bir platform olan Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Solarex fuarı ile yine sektörün önemli bir etkinliği olan Intersolar Türkiye Zirvesi'ne katılım sağladı.

İZKA, İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirilen Solarex fuarında bir İzmir paneli organize etti. Panelde İZKA Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Halit Duran İzmir'in güneş enerjisi sektöründe sunduğu fırsatları ve İzmir Kalkınma Ajansı'nın güneş enerjisi sektöründeki faaliyetlerini anlatırken, Ege Orman Vakfı'ndan Aygün Altıparmak, İZKA desteği ile faaliyete geçen güneş enerjisi santralleri ve vakfın diğer projeleri hakkında bilgiler verdi. Katılımın yoğun olduğu panelde İzmir'in önümüzdeki dönemde güneş enerjisi yatırımları için önemli bir merkez olacağı ve İZKA'nın yeni mali destek programlarıyla güneş enerjisi projelerini desteklemeye devam edeceği bildirildi.

6 Nisan tarihinde gerçekleştirilen Intersolar Türkiye Zirvesi'nde ise İZKA Yatırım Destek Ofisi uzmanlarından H.Gökhan Elüstün, İzmir'in güneş enerjisinde sunduğu fırsatları ve potansiyelini anlatan bir konuşma yaptı. Söz konusu konuşmada, "2023 yılı Türkiye Ulusal Yenilenebilir Enerjisi" hedefleri doğrultusunda Türkiye'de $5 milyarlık güneş enerjisi ekipmanı pazarının oluşacağı, İzmir'in endüstriyel birikimi ve güçlü lojistik altyapısı sayesinde yapılacak yatırımlarla bu pazardan büyük pay alabileceği ve yatırımcıların yüksek teknolojili ekipman üretiminde 5. bölge teşviklerinden yararlanılabileceği vurgulandı. Ayrıca, İZKA tarafından bugüne kadar yaklaşık 6 MW'lık güneş enerjisi santraline destek verildiği ve yeni mali destek programları sayesinde desteklenen projeler ile bu kapasitenin daha da artırılacağı belirtildi.
İzmir'in güneş enerjisi alanında sunduğu fırsatları aktarmak ve bölgeye yeni yatırımlar kazandırma için oldukça başarılı geçen etkinliklerde, güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren çok sayıda firma, kurum ve STK'yla görüşmeler gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı miniklerin mesajı büyük
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'ya sakatlardan iyi haber

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?