ANA SAYFA > EKONOMİ > İZKA Desteğiye İZBAŞ'tan çamur sorununa çözüm

İZKA Desteğiye İZBAŞ'tan çamur sorununa çözüm

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZKA Desteğiye İZBAŞ'tan çamur sorununa çözüm

İzmir’de bertaraf konusunda en çok sorun yaşanan atık türleri arasında yer alan ve ağırlıklı olarak deri endüstrisinden kaynaklanan atık çamurların bertaraf amaçlı kurutulması, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle ve İzmir Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi (İZBAŞ) tarafından sağlanacak.

Sorunun giderilmesiyle birlikte bölgeye yatırımcı çekmeyi amaçladıklarını dile getiren İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar İleten, çamur kurutma tesisi kurarak bölgede cazip iş ve yatırım ortamının da sağlanacağını kaydetti. İZKA desteğiyle hayata geçirilecek Solar Çamur Kurutma Tesisi Projesi'nin, bugüne dek birikmiş ve bundan sonra çıkacak olan ve yapısı nedeniyle de başka türlü bertaraf edilemeyen arıtma çamurunu da kurutacağını belirten İleten, tesisin Menemen İlçesi Panaztepe Mevkii’ndeki İZBAŞ içerisinde kurulacağını sözlerine ekledi.

1.5 Milyon TL'lik Destek

2 milyon TL'lik projenin yüzde 75'inin İZKA tarafından karşılanacağının bilgisini veren İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban da, tesisin bölgede bulunan 81 işletmenin üretimleri sonucunda ortaya çıkan atık suyun arıtılmasına bağlı oluşan atık çamurları bertaraf edeceğini ifade etti. Yılmazçoban, “Projenin hayata geçmesiyle birlikte kent ekonomisine önemli katkı sağlanacak. Bununla birlikte atıklardan ve kötü kokudan etkilenen bölgeye yakın yerleşim alanlarındaki vatandaşlar da bu sorundan kurtulacak” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Denizseverler duygularını fotoğraf ile anlatacak
Sonraki Haber İzmir “Gurme Kentler Ağı”na giriyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?