ANA SAYFA > İZMİR > İZBAN'ın tren filosu büyüyor

İZBAN'ın tren filosu büyüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZBAN'ın tren filosu büyüyor

2010 yılında 33 setle işletmeye başlayan İZBAN, İzmir halkına sunduğu hizmetin kalitesini artırmak amacıyla yaptığı çalışmalarla set sayısını 63’e yükseltti.

İzmir’in kuzey-güney aksında ulaşım omurgası olmaya yolunda yürüyen İZBAN’ın tren filosu da hızla büyüyor. 

İlk 33 setine ilave olarak İzmir halkının ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebilmek amacıyla iki yıl önce TCDD’den 10 set kiralayan İZBAN, 40 Körfez Yunusu’nun ise 20’sini işletmeye alarak toplamda 63 sete ulaştı. Tamamı 40 set olacak Körfez Yunusları’nın  imalatı bu yıl içinde tamamlanacak. Bu sayede daha fazla üçlü dizi çalıştırma imkanına kavuşan İZBAN, yolcu kapasitesini artırırken, yıl sonuna kadar kendi set sayısını 73’e çıkararak, böylelikle TCDD’den kiraladığı tren setlerinin kiralama süresini de sonlandıracak.

İZBAN’ın en ihtiyaç duyduğu anda, İZBAN trenleriyle aynı teknik özellikler ve standartlara sahip olarak yeni bir şekilde İzmir’e gönderilen bu setlerin teknik bakımları da dönem içerisinde İZBAN teknik ekibi tarafından yapıldı. İZBAN’ın Körfez Yunus’ları geldikçe, TCDD’ye ait diğer trenler de alındığı gibi bakımlı olarak Ankara’ya iade edilmeye başlanacak.

Yüksek işletme yüzdesiyle çalışan tüm trenlerin, İzmir halkına en iyi hizmeti sunabilmek amacıyla ileri teknolojiyle donatıldığını belirten İZBAN yetkilileri, “İZBAN, sürekli gelişim içerisinde. 2010 yılını 2,5 milyon yolcu taşıyarak tamamlayan işletmemiz, artık yılda 82 milyona ulaştı. 2010’da sefer başına 700 yolcu taşıyorken, şu anda bu rakam 1.250’nin üzerine çıktık. Sefer sayımızı 16 binden 70 bine, tren seti sayımızı 8’den 73’e yükselterek sürekli gelişmelerle İzmir halkının hizmetinde olacağız” dediler.

İZBAN’ın İzmir’deki toplu taşıma pastasındaki payının da yüzde 0.2’den 14,5’a çıktığını da vurgulayan İZBAN yetkilileri, “İzmir Metrosu ile birlikte şu anda İzmir’deki toplu taşımanın yüzde 30’dan fazlasını üstleniyoruz.  Tüm bunlara ek olarak ülkemizin en büyük kapalı alana sahip ve en modern tren bakım tesisleriyle hem kendi trenlerimizin periyodik bakımlarını aksatmadan yapıyor, hem de diğer tren şirketlerine  hizmet verebiliyoruz” diye konuştular.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 2014’de 2 bin 595 sokak hayvanı tedavi edildi
Sonraki Haber Ofoedu pişman dönmek istedi, ama...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?