ANA SAYFA > İZMİR > İZBAN'da grev var...

İZBAN'da grev var...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZBAN'da grev var...

İZBAN'da bugün grev başladı... 340 personel iş bıraktı...

Toplu sözleşme görüşmelerinde dün de uzlaşma sağlanmayınca Demiryol-İş Sendikası'nın alınan karara göre saat 08.00'dan itibaren İZBAN'da grev başladı.

Aliağa-Torbalı arasında raylı sistemle toplu taşımacılık hizmeti veren İZBAN'daki grev nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi bir dizi önlem aldı. İzmirlilerin grevden olumsuz etkilenmemesi için ESHOT ve İZULAŞ'ın yanı sıra İZDENİZ de, 8 Kasım sabahından itibaren geçerli olacak gerekli düzenlemeleri yaptı.

Kuzey aksı
Aliağa, Foça ve Yeni Foça’ya ulaşım talebinin karşılanması amacıyla Aliağa Aktarma Merkezi ile Egekent Aktarma Merkezi arasında 10 dakika sıklık ile hizmet verecek yeni otobüs hattı oluşturuldu. Ayrıca 800 No.lu Menemen Aktarma - Otogar ve 802 No.lu Egekent Aktarma - Konak hatlarının yanı sıra Egekent Aktarma Merkezi ile Bornova Metro Aktarma Merkezi ve Çiğli Aktarma Merkezi ile Montrö arasında hizmet verecek otobüs hatları oluşturuldu.
Ayrıca yolcu yoğunluğuna paralel olarak 800 no.lu Menemen Aktarma-Otogar ve 802 no.lu Egekent Aktarma-Konak hatlarına ilave otobüs tahsisi yapılacağı duyuruldu.
744 no.lu Foça-Hatundere Aktarma hattını kullanan yolcular “Helvacı Kavşağı'ndan”, 745 no.lu Yeni Foça-Biçerova Aktarma hattını ve 753 no.lu Gerenköy-Biçerova hatlarını kullanan yolcular “Yeni Foça yol ayrımından”, 752 no.lu Buruncuk-Hatundere Aktarma hattını kullanan yolcular ise “Yıldırım” durağından Aliağa Aktarma-Egekent Aktarma hattına erişim sağlayabilecekler.

Güney aksı
Torbalı (Tepeköy Aktarma Merkezi) ile Sarnıç Aktarma Merkezi arasında hizmet verecek şekilde yeni hat açılacak. Cumaovası ile Sarnıç aktarma merkezlerinde yer alan kent merkezi ve bağlantılı  hizmet veren hatlara da ilave servisler tahsis edilecek.
Ayrıca oluşacak yolcu yoğunluğunun karşılanabilmesi amacıyla Alsancak, Halkapınar, Kemer ve Şirinyer bağlantılı otobüs hatlarına ilave servisler tahsis edilecek.
Torbalı (Tepeköy Aktarma Merkezi ile Sarnıç Aktarma Merkezi arasında 10 dakika sıklık ile hizmet verecek yeni otobüs hattı oluşturuldu.
Ayrıca, Menderes bölgesi yolcularının Cumaovası Aktarma Merkezi üzerinden kurduğu ulaşım bağlantısının sağlanması amacıyla 808 No.lu Cumaovası Aktarma-Esbaş aktarma hattına ilave otobüs tahsisi yapılacak.
Sarnıç Aktarma Merkezi bağlantılı 887 no.lu Sarnıç Aktarma - Konak, Halkapınar Metro bağlantılı 70 no.lu Şirinyer Aktarma - Halkapınar Metro, 90 no.lu Gaziemir-Halkapınar Metro hatları, Buca bölgesine toplu ulaşım hizmeti sunan 233 no.lu Esbaş Aktarma - Konak, 171 no.lu Tınaztepe - Konak, Torbalı ve Menderes bölgesine toplu ulaşım hizmeti sunan 701 no.lu Tekeli – Torbalı ve 808 no.lu Menderes - Esbaş aktarma hatlarına otobüs takviyesi yapılarak ek seferler konulacak.
Detaylı bilgi için www.eshot.gov.tr ve 320 0 320 no.lu iletişim hattından destek alınabilecek.

Vapur seferleri takviye edildi
İZDENİZ Genel Müdürlüğü ise uygulanacak normal sefer tarifesine ek olarak Karşıyaka ve Bostanlı iskelelerinde ikişer gemi hazır bekleterek yolcu yoğunluğuna göre sefer yapacak. Sabah ve akşam mesai saatlerinde sefer aralıkları 15 dakika olacak.

Fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ayak paçaya rağbet arttı
Sonraki Haber Kırmızı yanaklar sağlık belirtisi değil

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?