ANA SAYFA > İZMİR > İZBAN'da artı para dönemi 15 Şubat'ta başlıyor

İZBAN'da artı para dönemi 15 Şubat'ta başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZBAN'da artı para dönemi 15 Şubat'ta başlıyor

136 kilometrelik hat uzunluğuyla ülkemizin en büyük kent içi banliyö sistemi olan İZBAN, 15 Şubat Perşembe günü “Artı Para” adı verilen yeni sisteme geçiyor. Yeni uygulamada yolcular, 25 kilometreye kadar olan seyahatlerini yine 2,86 TL ödeyerek yapabilecek, sonrasında ise sadece gittiği mesafenin ücretini verecek.

İzmir’in bir ucundaki Aliağa’dan diğer ucundaki Selçuk’a kadar olan 136 kilometrelik hatta işletmecilik yapan İZBAN, 15 Şubat Perşembe günü “Artı Para” adı verilen yeni sisteme geçiyor.

25 KİLOMETREYE KADAR YİNE 2,86 TL

Artı Para Sitemi, kolay aşamalardan oluşuyor. İlk aşamada, yolcunun İZBAN’a biniş yapabilmesi için biniş yapacağı istasyondan gidebileceği en uzak mesafedeki istasyonun ulaşım ücretinin İzmirim Kart’ında olması gerekiyor. İkinci adımda yolcunun turnikeden geçişi sırasında gidebileceği en uzak istasyonun ulaşım ücreti kartında bloke edilecek. Yolcu, 25 kilometreye kadar bir seyahat yaptıysa çıkışta “Artı Para Makinesi” yardımıyla kartındaki blokajı kaldırırken sadece gittiği mesafeye ait olan ulaşım ücreti tahsil edilecek. Bu ücret, mevcut durumda olduğu gibi yine tam 2,86 TL, öğretmen 2.20 TL, öğrenci ve 60 yaş için 1,65 TL olacak. Seyahat 25 kilometreden fazlaysa, tam biletlerden kilometre başına 7 kuruş, öğretmenlerden 5 kuruş, öğrenci ve 60 yaş biletlerinden ise 4 kuruş tahsil edilerek blokaj kaldırılacak. Böylelikle İZBAN yolcuları gitmediği mesafenin ulaşım ücretini ödememiş olacak

90 DAKİKA AKTARMA HAKKI DEVAM EDİYOR

İZBAN’dan kart blokajını kaldırarak çıkış yapan yolcu, 90 dakikalık süre içerisinde geçerli olan aktarma hakkını eskisi gibi yine kullanabilecek. Bir başka kamu toplu taşıma aracını kullanarak 90 dakikalık süre içerisinde İZBAN’a aktarma yapan yolcuların kart blokajları ise ödedikleri ilk bilet ücreti kadar az olacak. Yani bu durumda da yolcuların 90 dakikalık aktarma hakları olacak.

İŞLEM SÜRESİ SADECE 0,5 SANİYE SÜRECEK

Yolcuların kart blokajlarını kaldıracakları Artı Para Makinesi’nin sayısı, her istasyona ait günlük yolcu girişine göre belirlendi. Böylelikle yolcular, adetleri fazla tutulan makinelerde hiç bekleme yapmadan 0,5 saniye gibi çok kısa bir sürede işlem gerçekleştirebilecek. Dikkat çekici turuncu renge boyanan Artı Para Makineleri, her istasyonda yolcuların çok rahat bir şekilde görebilecekleri alanlara yerleştirildi. Makineler için yönlendirmeler ve uyarılar asmaya başlayan İZBAN yönetimi, her istasyonun girişine gerekli bakiye miktarını belirten afişler de koyacak. Böylelikle yolcu, Yüklematik kullanmadan önce gerekli kart bakiyesini kolayca öğrenebilecek.

BİLGİLENDİRME İÇİN YENİ YAZILIM YAPILDI

Yolcular, her istasyon için gerekli kart bakiyesi miktarını ve gidecekleri istasyona göre ödeyecekleri ulaşım ücretini www.izban.com.tr adresindeki özel bir yazılımla öğrenebilecek. Yolcunun yazılımda sadece biniş ve iniş istasyonunu seçmesi yeterli olacak, seçim sonunda gerekli bakiye ve blokaj miktarı ile çıkışta kaldırılacak blokaj ekranda görünecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dart şampiyonasında etkinlikler göz doldurdu
Sonraki Haber Karşıyaka -12 puan almamak için uğraşıyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?