ANA SAYFA > İZMİR > İZBAN hattı için son hazırlıklar

İZBAN hattı için son hazırlıklar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZBAN hattı için son hazırlıklar

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İZBAN hattının Torbalı (Tepeköy)’e kadar uzatılması projesinde son çalışmalar yapılıyor. İlçede büyük tepkilere neden olan araç ve yaya üst geçidi projesi Torbalı Belediye Başkanının girişimiyle yeraltına alınmıştı. Tartışmalı projeye ilk kazma vuruldu.

PROJEDE NELER VAR?

Muratbey - Tepeköy Mahallesi arasında bulunan ve 4543 Sokak ile 3677 Sokak kesişiminde bulunan taşıt alt geçit yapımı 2 Milyon 490 bin TL’ye mal olacak. Kuzenler Mimarlık firması tarafından yapımına başlanan altgeçit, 100 metre dalış, 50 metre yol ve metro hattı geçiş ile 100 metre de çıkış öngörülüyor. Alt geçit genişliği 7,40 metre gabari ise 5 metre olarak hazırlanmış. Projede ayrıca geçide paralel 2,5 metre gabaride yaya alt geçidi ve engelli asansörü de bulunuyor. Kazıklı sistem olarak tasarlanan altgeçidin inşası deplasesi 1 ay sürecek. İşin süresi 270 iş günü olarak belirlenmesine rağmen firma yoğunlaşarak 90-100 iş gününde projeyi bitirmeyi hedefliyor.

TREN GEÇİŞLERİNDE AKSAMA OLMAYACAK

Yılbaşına kadar bitirilmesi planlanan alt geçit nedeniyle bölgede taşıt trafiği için bulunan hemzemin geçit, yaklaşık 100 metre kaydırılarak başka bir geçiş açıldı. Ekipler projenin belirlenen süreden erken bitirilmesi için gece-gündüz veya hafta sonu dinlemeden çalışacak. Firma yetkilileri, trenlerin geçişinde bir aksama meydana gelmeyeceğini belirtti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Erdal Acar yarın ödeme yapacak...
Sonraki Haber İzmir Büyükşehir, öğrenciler için trafik eğitimlerine başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?