ANA SAYFA > GÜNDEM > İstifa eden başkan İldeniz, adaylığını resmen açıkladı

İstifa eden başkan İldeniz, adaylığını resmen açıkladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İstifa eden başkan İldeniz, adaylığını resmen açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Alev İldeniz, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Alev İldeniz, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıklayarak, “Bugün görevimden, ülkemi daha iyi yerlere taşımak, mecliste halkımızın sesi olmak ve yıkacağımız bu zihniyetin bir daha oluşmaması için ayrılıyorum” ifadelerini açıkladı.
İstifasını İlçe Başkanlığında gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla duyuran İldeniz, “Kadın Kollarının yayınlanan genelgede yer almadığını biliyorum ancak siyasi açıdan etik bulmadığım için istifa etmem gerektiğini ve bayrağı bir başka arkadaşıma devretmem gerektiğini düşündüğüm için bu yönde bir karar aldım” dedi.  İldeniz istifa kararını açıkladıktan sonra Zübeyde Hanım Mezarlığını ziyaret etti. Mezara çiçek bırakan İdeniz, dua etti. 
Genel seçimlerde aday olmayı düşünen il, ilçe başkan ve yöneticilerinin istifa etmesi gerektiğini ifade eden İldeniz, “Uzun senelerdir Cumhuriyet Halk Partisinin bir neferi olarak, üstüme düşen her konuda ve her alanda partimde çeşitli kademelerde görev aldım. Her seçimde partim için mahalle mahalle, sokak sokak, köy köy gezerek inanç ve azimle çalıştım. Yönetim kadrolarında görevler aldım. Son 3 yıldır da Kadın Kolları Başkanı olarak partimde görevimi sürdürmekteyim. Bildiğiniz üzere genel merkez tarafından yayınlan istifa genelgesi doğrultusunda örgütte görev alan ve genel seçimlerde aday olmayı düşünen il, ilçe başkan ve yöneticilerinin istifa etmesi gerekiyor. Kadın Kollarının yayınlanan genelgede yer almadığını biliyorum ancak siyasi açıdan etik bulmadığım için istifa etmem gerektiğini ve bayrağı bir başka arkadaşıma devretmem gerektiğini düşündüğüm için bu yönde bir karar aldım” şeklinde konuştu. 
Kadınların siyaseti özveriyle yaptığını ve karşılaştığı tüm olumsuzluklara rağmen inançla mücadele ettiğini söyleyen İldeniz, “Saray rejiminin güzel ülkemize verdiği zarar ile huzura, mutluluğa, kardeşliğe hasret kaldık. Memlekette yaşanan ekonomik buhranın bile farkında olmayan bir iktidar zihniyeti ile karşı karşıyayız. Ve bu zihniyeti Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanımız yaparak, onun önderliğinde yıkacağız! Sevgili dostlar, hak hukuk adaletin, insani yaşam koşullarının, liyakatın, refahın ve özgürlüğün olduğu bir ülke için kurtuluşun ve kuruluşun partisi yani Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar olması şarttır! Bu anlamda da biz kadınlara çok iş düşüyor. Çünkü, biz kadınlar ekmeğini taştan çıkaranların mücadelesini iyi biliriz. Çünkü biz kadınlar siyaseti özveriyle yapar karşılaştığımız tüm olumsuzluklara rağmen inançla mücadele ederiz. Hangi konumda olursak olalım çocuklarımızın geleceği için asla geri adım atmayız. Bir kadın annedir; evde bir tencerenin kaynamamasının, çocuğunun beslenme çantasına en temel ihtiyaç olan süt ve yumurta koyamamanın acısını sarayda oturan bir zât bilmez! Bir emeklinin torunu ziyarete geldiğinde harçlık verememesinin verdiği acıyı sarayda oturan zat bilmez! Binbir zorlukla okuduğu üniversiteden mezun olup iş bulamamanın hala ailesinin eline bakarak yaşamanın bir gence verdiği acıyı sarayda oturan zat bilmez! Bizlere göre siyaset vatan sevgisidir, bütünlüktür, birliktir. El değmemiş düşler yaratıp uğruna ömrümüzü veririz” dedi. 
İldeniz sözlerini şöyle sonlandırdı; 
“Bugün görevimden, ülkemi daha iyi yerlere taşımak, mecliste halkımızın sesi olmak ve yıkacağımız bu zihniyetin bir daha oluşmaması için ayrılıyorum. Seçme ve seçilme hakkını birçok ülkeden önce kadınlara veren Türkü, Kürdü, Çerkezi, Göçmeni, Alevisi, Sünnisi din dil ırk ayrımı gözetmeksizin bir arada yaşamasına olanak sağlayan Cumhuriyeti bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün açtığı yolda yürümek ve bizlere bıraktığı değerleri daha ileriye taşımak için yola çıkıyorum. Her aile için aş, her baba için gurur, her anne için mutluluk, her çocuk için güzel bir yarın ve herkes için onurlu bir yaşam haktır ve bunları güzel ülkemde yaşatmak için yola çıkıyorum. Ve bu yola sizlerden aldığım güç ve destek ile çıkıyorum. Yaklaşık 15 yıldır partimde görev alıyorum ve her kademede örgüte güvenerek yol aldım. Şimdi de biliyorum ki bu yolda da her daim yanımda olacağınıza inancım tam. Gitti gidiyor tiran, geliyor gelmekte olan.”

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Suçluyu nerede arıyoruz?
Sonraki Haber Ali Say yeniden Karşıyaka'da...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?