ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > ''İstibdat Kumpanyası'' Karşıyaka’da

''İstibdat Kumpanyası'' Karşıyaka’da

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''İstibdat Kumpanyası'' Karşıyaka’da

Karşıyaka Belediyesi, tiyatroseverlerden büyük ilgi gören ‘İstibdat Kumpanyası’ oyununu Karşıyakalılarla buluşturuyor.

Levent Üzümcü, Aylin Kontente gibi tanınmış oyuncuların sahneye çıktığı komedi oyunu, 2 Ekim’de Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Kültür ve sanat etkinliklerini daha fazla vatandaşla buluşturmak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, 2 Ekim Cuma akşamı ‘İstibdat Kumpanyası’ oyununa ev sahipliği yapacak. Sultan Abdülhamit döneminde türlü zorlukla neşe içinde mücadele eden bir ‘kumpanya’nın eğlenceli öyküsünün anlatıldığı oyun, Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda sergilenecek. Karşıyakalılar, saat 20.00’de başlayacak oyunu ücretsiz olarak izleyebilecek.

Genel Sanat Yönetmenliğini Gencay Gürün'ün yaptığı Tiyatro İstanbul tarafından sahnelenecek oyunda; Levent Üzümcü, Aylin Kontente, Sabri Özmener, Uğur Bilgin ve Onur Buldu gibi sevilen oyuncular Karşıyakalılarla buluşacak. Sibel Erdenk’in koreografisinde horondan sirtakiye kadar farklı türlerde dansların yer aldığı, müzikleri ve usta oyuncuların başarılı performanslarıyla büyük beğeni kazanan İstibdat Kumpanyası, izleyenlere iki saatlik bir görsel şölen yaşatacak.

İSTİBDAT KUMPANYASI HAKKINDA

Sultan Abdülhamit döneminde geçen oyunda, Padişahı tahttan indirme planı yapan Şeref Paşa halkı galeyana getirmek için tiyatroyu kullanmak ister. Bu yüzden Fransa’dan yarı Fransız yarı Türk Samuel efendiyi (Levent Üzümcü) getirterek, Edmond Rostand’ın Cyrano de Bergerac adlı oyununun sahnelenmesini ister, oyunun ana karakteri Cyrano’nun tıpkı Sultan Abdülhamit gibi uzun burunlu olması paşanın planlarının bir parçasıdır. Tabi bu oyunun sahnelenmesi için oyunculara da ihtiyaç vardır. Tiyatroların yakıldığı, oyuncuların sürgün edildiği bir dönemde oyuncu bulmak da tabii ki çok zordur. Şeref paşa bunun için yardımcısı Sefer beyi görevlendirir. Sefer bey ise ancak Recai efendinin topluluğunu bulabilir. Provalar başladıktan sonra artık seyirci için sürprizler de başlamış olur.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İKSEV Uluslararası keman ustalık sınıfı başladı
Sonraki Haber Basmane ''Mülteci Yatakhanesi'' Oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?