ANA SAYFA > EĞİTİM > İslamoğlu: Karşıyaka’yı eğitimin her alanında 1.lik kürsüsünde tutma hedefi ile çalışacağız

İslamoğlu: Karşıyaka’yı eğitimin her alanında 1.lik kürsüsünde tutma hedefi ile çalışacağız

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İslamoğlu: Karşıyaka’yı eğitimin her alanında 1.lik kürsüsünde tutma hedefi ile çalışacağız

2011 yılında Seviye Belirleme Sınavın (SBS)’da Mehmet Seniye Özbey İlköğretim Okulu’ndan Sinem Sınmaz’ın Türkiye Şampiyonluğu ile devam eden, Avrupa Birliği proje zenginliği, İzmir Kalkınma Ajansına (İZKA) "Her Çocuk Farklı, Her Çocuk Eşit, Okul Öncesinde Yenilikçi Yaklaşımlar ve Uygulamalarla Bütünleştirme Eğitimi" proje başarısı, Karşıyaka Ana Okulu’nun TKY ( Toplam Kalite Yönetimi) Türkiye birinciliği, Türkiye’de ilk Sağlıklı Yaşam Kulüpleri’nin kuruluşu

Başarılarına sahip Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2014-2015 Eğitim- Öğretim Yılı’ndaki hedeflerini, Karşıyaka Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu’na sorduk.

“Konu eğitim öğretim olunca akan sular durur” diyen, yoğun çalışmaları arasında bize zaman ayıran İslamoğlu’na Karşıyaka Haber Gazetesi olarak teşekkür ediyoruz.

Karşıyaka’da yaşayanlar, görev yapanlar “Karşıyaka bir sevdadır” der. Siz de yıllardır Karşıyaka’da Eğitim-Öğretim’in yönetiminde görev alıyorsunuz.  İzmir’de 30 İlçe Milli Eğitim Müdürü içinde değişmeyen iki müdürden birisiniz. Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki görev sürecinizden biraz söz eder misiniz?

Öncelikle 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. 20 Temmuz 2009 tarihinden itibaren Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütmekte iken, Mart 2014 tarihinde yürürlüğe giren yasa ile Eğitim Uzmanı kadrosunda görevlendirildim. Ancak bu görevim devam ederken, Bakanlığımız bize tekrar Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğü görevini tevdi etti. 5 yıllık Milli Eğitim Müdürlüğü görevim esnasında, Karşıyaka’mızda sayısız başarılara imza attık. İlçemizin akademik başarısını çift haneli rakamlardan 1.lik düzeyine getirdik ve kalıcı olmasını sağladık. Karşıyaka’ya eğitim alanında 2.lik yakışmaz sloganıyla başarımızı ve motivasyonumuzu sürekli kıldık. Başka bir deyişle İzmir’de eğitim alanında lokomotif olma görevini üstlendik.Sporda, sanatta olduğu gibi projelerde hep en iyi olmak arzusu ve gayretinde olduk. Bu yeni dönemde yeni hedeflerle yola devam edeceğiz.

2011 yılındaki SBS, 2014 TKY Şampiyonluğu sizi çok sevindirmişti. Bu sevinci yaşamak için çalışıyor musunuz?

Bildiğiniz gibi 2011 yılında Seviye Belirleme Sınavın (SBS) da Mehmet Seniye Özbey İlköğretim Okulu’ndan Sinem Sınmaz ile SBS’ de, 2013-2014 Eğitim Yılı Toplam Kalite Yönetimi alanında temel eğitim kurumları kategorisinde, kurum dalında Karşıyaka Anaokulu ile Türkiye Birincisi olduk. Öncelikle ve özellikle Karşıyaka’yı eğitimin her alanında 1.lik kürsüsünde tutmak hedefi ile çalışacağız. Önceki dönemlerde ilçemizde uygulanan ve ülkemizde ilk olan projelerin devamına ve yeni ilklere imza atmaya devam edeceğiz.

Bu yıl değişik eğitim çalışmalarınızın olacağını duyduk. Bunlar neler olacak?

Bu dönemde önceliklerimiz arasında ‘Değerler Eğitimi’ konusu olacak. Nerdeyse unutulma noktasına gelmiş değerlerimizi gündeme alarak, ısrarla ve inatla hatırlatmaya devam edeceğiz. Çocuklarımıza, gençlerimize; sevgiyi-saygıyı-hoşgörüyü-barışı-kardeşliği bir kez daha hatırlatacağız. Her ay bir tema belirleyecek ve okullarımızda uygulanmasını sağlayacağız. Bu dönemin bir başka önceliği de Aile Eğitimleri. Bilindiği üzere eğitimin olmazsa olmaz üçayağı okul, aile ve çevredir. Biz bu dönemde aile eğitimlerine önem vererek, eğitimin ailede başladığını, okuldan verilen eğitimin ailede pekiştiğini hatırlatacağız.

AB (Avrupa Birliği), İZKA proje çalışmalarındaki başarılardan söz eder misiniz?

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlardan Avrupa Birliği Projeleri kapsamında 536 yönetici/öğretmen ve 327 öğrenci Avrupa Birliği projeleri çerçevesinde yurtdışına gitti. Karşıyaka, İzmir ili kapsamında Avrupa Birliği Projeleri hibe fonlarından faydalanmaya hak kazanan, proje sayısı en çok olan ilçe oldu. İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) ‘Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı’ kapsamında çıktığı teklif çağrısında Karşıyaka Kaymakamlığı’nın projesi desteğe uygun bulundu. Karşıyaka Kaymakamlığı’nın “Her Çocuk Farklı, Her Çocuk Eşit”: Okul Öncesinde Yenilikçi Yaklaşım ve Uygulamalarla Bütünleştirme Eğitimi Projesi ile 609 bin ( 609 milyar) lira destek alınacak.
“Her Çocuk Farklı, Her Çocuk Eşit”: Okul Öncesinde Yenilikçi Yaklaşım ve Uygulamalarla Bütünleştirme Eğitimi Proje sahipliğini Karşıyaka Kaymakamlığı üstlenirken, Karşıyaka İlçe Eğitim Müdürlüğümüz de proje iştirakçisi oldu. Karşıyaka Nezahat Ertan, Karşıyaka Sezai Gönül Akdağ, Karşıyaka Polat Çelikdemir, Atakent Aysel Salih Baysak, Karşıyaka Hasan Kaya İşitme Engelliler, Karşıyaka Anaokulu tüm sınıfları için bütünleştirme çalışmalarının etkililiğini artıran ve eğitimin geneline katkı sağlayan Montessori ekipmanları ile donatılacak. Ayrıca bağımsız anaokullarından hibe edilecek ekipmanlarla da Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bir adet toplum temelli erken çocukluk sınıfı donatılacak ve hayata geçirilecek.

Türkiye’de ilk kez Karşıyaka’da kurulan ‘Sağlıklı Yaşam Kulüpleri’ bu yılda devam edecek mi?

Tabiki çocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe sahip olması için bu proje çok önemlidir.
“Sağlıklı Yaşam Kulüpleri” İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Karşıyaka Kaymakamlığı, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde; Karşıyaka Bölgesindeki tüm okullarda uygulanan bir proje.
2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Karşıyaka’da 63 okul, 126 öğretmen ve 1580 öğrenci projeye katıldı. Çocuk yaşlardan itibaren sağlıklı yaşam bilincini oluşturmak ve becerisini kazandırmak amacıyla Karşıyaka’da kurulan “Sağlıklı Yaşam Kulüpleri”, farklı sağlık temalarını içeren konular ile 2013-2014 eğitim öğretim yılı süresince çeşitli etkinliklerde bulundu. 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında da bu proje, velileri de kapsayacak şekilde yaygınlaştırılarak devam edecek.

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında da başka projeler olacak mı?

Bu dönemde sosyal ve bilimsel projeler önceliklerimiz olmaya devam edecek. Bu projelerden biri de ‘Değerler Eğitim Kulübü’ adı altında hayata geçecek. Ayrıca 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının Kültür, Sanat ve Sporda da bir atılım yılı olmasını hedefliyoruz. Bu dönemde hayırsever yatırımları başta olmak üzere ilçemizdeki derslik sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Amacımız her okulumuzda tam gün eğitim uygulanmasına geçilmesi. Hayat boyu öğrenme alanında Karşıyaka’mızda yaşayan on binlerce hemşehrimize hizmet vermeye devam edeceğiz. Eğitim bizim işimiz, ancak eğitime destek noktasında resmi, özel tüm kurum ve kuruluşlar ile Sivil Toplum Örgütleri ve hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz. Kapımız herkese açık.

Bu yıl kaç derslikte, kaç öğretmen ve öğrenci bir araya gelecek?

2014-2015 eğitim-öğretim yılını 1400 derslikte, 44.500 öğrenciye 2.700 öğretmen ile en iyi hizmeti sunmaya hazırız.

Röportaj: YILMAZ DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, Elazığ'da 3 puan aldı...
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi'nden öğrencilere burs

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?