ANA SAYFA > GÜNDEM > İş dünyası Karşıyaka'da buluştu

İş dünyası Karşıyaka'da buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İş dünyası Karşıyaka'da buluştu

İzmir’in ekonomisine yön veren sanayici ve iş adamları, Karşıyaka’da buluştu. Karşıyaka Belediyesi tarafından organize edilen geniş katılımlı toplantıda, Sosyalist Enternasyonal Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran da konuşmacı olarak yer aldı. Oran “Türkiye iyi yönetilmiyor” dedi. Başkan Akpınar ise “Kooperatifçiliğe önem verilmeli, üretici canlandırılmalı” mesajı verdi.

Kent Restoran’da gerçekleşen ekonomi zirvesine; İzmir’in pek çok ekonomi kurum ve kuruluşundan başkanlar ile temsilciler, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu katıldı. Kentteki ve Türkiye’deki ekonomik gelişmelerin masaya yatırıldığı gecede, sorunlar ve çözüm önerileri sıralandı. Milletvekili Umut Oran ve Başkan Akpınar’ın konuşmasının ardından söz alan sanayici ve iş adamları, yapılması gerekenleri ve siyasetten beklentilerini anlattı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, işsizlik rakamlarının, İzmir’de de önemli ölçüde arttığını belirterek “İthalata dayalı ekonomi sistemi üreticiyi öldürüyor ve işsizlik artıyor. Adliyelerde bekleyen icra dosyaları 1 milyonu aştı. Gelir dağılımındaki makas iyice açılıyor. Belediye olarak kooperatifçiliği ve yerli üreticiyi önemsiyoruz, işbirliği yapıyoruz. Kadınlarımız ve çocuklarımız için kooperatifçilik girişimlerinde bulunuyoruz. Bu sayede yerli ekonominin kalkınmasını sağlıyoruz” dedi.

Sosyalist Enternasyonal Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ise sözlerine, Avrupa Konseyi’nin 12 Yıldız Şehri Ödülü’nü almaya hak kazanan Karşıyaka Belediyesi’ni kutlayarak başladı. Türkiye ekonomisinin her geçen gün kötüye gittiğini belirten Oran “Türkiye iyi yönetilmiyor. İşçi de, emekçi de, akademisyen de, siyasetçi de, sanayici de mutsuz. Yönetim sisteminde önemli eksiklikler var. Ekonomimiz güçlü olmalı ama temel hak ve özgürlüklerimizi de geliştirmeliyiz. Gelir dağılımındaki makası daraltmalı ve insanlarımızı refaha kavuşturacak politikalar üretmeliyiz” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'da Egemen yine sakatlandı
Sonraki Haber ‘Abla, Ağabey Kardeş’ projesine Bornova’da büyük ilgi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?