ANA SAYFA > İZMİR > İş arayanlar iş verenlerle Bornova’da buluştu

İş arayanlar iş verenlerle Bornova’da buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İş arayanlar iş verenlerle Bornova’da buluştu

Bornova’da bulunan yiyecek sektörünün önemli bir firması Bortar, Bornova Belediyesi’nin istihdam projesi Altın Bilezik aracılığıyla sektörde iş arayanlarla görüşme yaptı. Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde maske ve mesafe kuralları içinde Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede aranan kriterlere uyan 34 kişi iş görüşmesi yaptı.

Altın Bilezik Proje Ofisi tarafından düzenlenen toplantıda iş müracaatı yapan ve firmanın belirlediği niteliklere uyan kişiler görüşme için davet edildi. Toplantıya katılan vatandaşlar önce form doldurdu. Ardından da firma yetkilileri ile birebir görüştü . Görüşmelere 34 kişi katılırken mülakatı geçen kişiler ise 2. görüşme için firma merkezine çağrıldı.

İstihdam kapısı
Türkiye’de istihdam sorunu olduğuna vurgu yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, iş arayanlara ve meslek sahibi olmak isteyenlere Altın Bilezik Proje ile istihdam kapısı açtıklarını söyledi. Projenin aynı zamanda iş arayanlar kadar işçi arayanların da başvurduğu bir adres olduğunu belirten Başkan İduğ, “İstidam Merkezi’nin yaptığı işbirlikleri ve düzenlediği eğitimlerle vatandaşlara iş imkanı sağlamaya çalışıyoruz.  Çalışabilecek durumda olup niteliklerine uygun iş bulmakta zorlanan vatandaşlara yardım ederken, bir yandan da meslek kurslarıyla sektörlerin ihtiyaç duyduğu elemanları da yetiştirilmesine katkı koyuyoruz” dedi. 

Altın Bilezik Projesi
Belediye ile irtibata geçen firmalar, işe almak istedikleri personelin şartlarını bildiriyor. Merkez tarafından istenilen nitelikleri uygun olan ve iş arayan vatandaşlara telefon, mail, SMS ve sosyal medya üzerinden duyuru yapılarak toplu iş görüşmesiyle firma yetkilileri ile iş arayan vatandaşlar buluşturuluyor. Görüşmelerde ön bilgilendirme ile işin şartlarının kendilerine uygunluğunu değerlendiren vatandaşlar, daha sonra başvuruda bulunup sözlü mülakata alınıyor. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı saha çalışmalarına başladı
Sonraki Haber CHP’li Sındır: İtibar, saraylarla değil, doğaya ve insana verilen değerle olur

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?