ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İlk sahne heyecanını yaşadılar...

İlk sahne heyecanını yaşadılar...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İlk sahne heyecanını yaşadılar...

Yaz sezonu hazırlık kurslarını tamamlayan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, dönem sonu gösterileri ile seyirci karşısına çıktı. İlk kez sahne heyecanı yaşayan kursiyerler, salonu dolduran sanatseverlerce ayakta alkışlandı.

Genel Sanat Yönetmeni Zekeriya Hocalar yönetiminde geçtiğimiz Haziran ayında başlayan tiyatro kurslarına 100’ün üzerinde tiyatrocu adayı katıldı. Çocuklara ve yetişkinlere; temel tiyatro eğitimi, ses, ritim, taklit yeteneği, doğaçlama eğitimleri verildi. Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerler, dönem sonu gösterileri ile ilk kez seyirci karşısına çıktı. Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde; ilk gün çocuklar ikinci gün de yetişkinler sahne aldı. Sahne heyecanını ilk kez yaşayan kursiyerler, salonu dolduran tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı.

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nun eğitim kurslarına katılan kursiyerler, sezon boyunca iki çocuk ve iki yetişkin oyunu ile sahne almaya devam edecek. Gösteriler Ziya Gökalp ve Ahmet Piriştina Kültür merkezlerinde seyirci ile buluşacak.

Karşıyaka’yı kültürün ve sanatın başkenti yapmak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Tiyatro sanatın en önemli kollarından biri. Bizler, Karşıyaka Belediye Tiyatrosu gibi 20 yıllık bir çınara sahip olmanın avantajı ile bu alandaki başarımızı her geçen gün artırıyor, Türk Tiyatrosu’na önemli kazanımlar sağlıyoruz. Başta aileleri olmak üzere, tiyatroya gönül veren tüm oyuncularımızı kutluyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de 3 gün elektrikler kesilecek
Sonraki Haber Otobüs yakan 4 terörist yakalandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?