ANA SAYFA > İZMİR > Ilıca’dan Ata'ya coşkulu selam

Ilıca’dan Ata'ya coşkulu selam

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ilıca’dan Ata'ya coşkulu selam

Çeşme Belediyesi'nin "9 Durak 9 Deneyim" projesi kapsamında, Ilıca’da düzenlenen "Ilıca’dan Ata'ya Selam" etkinliğinde duygu dolu ve coşkulu anlar yaşandı.

Atatürk'ün 1-8 Temmuz 1926 tarihlerinde Ilıca'da 8 gün kalması anısına düzenlenen etkinliğin ilk gününde sergiler, söyleşiler, vals gösterileri, Volkan Konak konseri, su perdesinde film gösterimi ve havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Deniz üzerinde kurulan su perdesinde gösterilen Atatürk’ün Ilıca’ya gelişini ve burada geçirdiği günleri anlatan film etkinliğe damga vurdu.

Atatürk anısına sergi ve söyleşiler

Festival kapsamında Hanri Benazus'un "Atatürk Fotoğrafları Koleksiyonu", Çeşmeli koleksiyoncu Taner Morova'nın "Eski Çeşme Fotoğrafları", Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu’nun Genç Cumhuriyet'in Kadınları Kıyafet Sergileri ile Ilıcalı kadınların resim sergileri açıldı.

Ilıca sahilinde kurulan sahnede ilk gün vals gösterisinin ardından tarihçi yazar Prof. Dr. Ergün Aybars, "Atatürk'ün önderliğinde Türk kültür devrimi" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin ardından gerçekleştirilen Volkan Konak konseri ise vatandaşlara coşku dolu anlar yaşattı. Volkan Konak, yaklaşık 2 saat süren konserde sevilen parçalarını seslendirirken şarkılarına yüzlerce kişi eşlik etti.

4 D ve havai fişek gösterisi coşkuyu zirveye ulaştırdı

Coşkulu konserin ardından ise deniz içinde oluşturulan su perdesine yansıtılan Türk Bayrağı ve Atatürk hakkında hazırlanmış kısa film gösterisi coşkuyu zirveye ulaştırdı. Su içindeki gösteri sırasında çalan İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı’na sahildeki yüzlerce kişi eşlik etti. Gecenin sonunda gerçekleştirilen havai fişek gösterisi ise unutulmaz anlar yaşanmasına neden oldu.

Meşaleli ve Türk Bayraklı final

2 gün süren etkinliğin son gününde, Hanri Benazus "Niçin Atatürk", Çeşmeli yazar Mehmet Culum ise "Atatürk'ün Çeşme Ilıca'ya Gelişi" konulu söyleşi gerçekleştirdiler. Söyleşilerin ardından da İzmir Kordon Zeybeği gösterisi, "Ilıca günlerinde Atatürk" konulu, Atatürk'ün Ilıca'daki günlerinin anlatıldığı danslı müzikal gösteri ve Ilıca esintisi ile bale gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı.

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen "Ilıca’dan Ata'ya Selam" etkinliği coşkunun zirve yaptığı bir finalle sona erdi. Ilıca sahilindeki etkinliği izleyen yüzlerce vatandaş Çeşme’de ilk kez gerçekleştirilen su perdesi üzerindeki Atatürk filmini ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle izleyerek İzmir Marşı’na eşlik ettiler. Vatandaşlar, yaşadıkları coşkuyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan saygı ve bağlılıklarını Ilıca sahilinden bir kez daha gösterdiler.

"Ata'ya olan bağlılığımızı haykırmak istiyoruz"

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Atatürk'ün Ilıca'da 8 gün kaldığını hatırlatarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hiçbir ilçede bu kadar bir süre kalmamıştır. Çeşme'nin Ilıca mahallesinde, 1926 yılında 8 gün konaklamış. Ilıca’dan Ata’ya Selam etkinliğimizde o dönem içerisinde Atatürk onuruna verilen davetleri, valsleri canlandırmaya çalıştık. Ulu Önderimiz’e tüm Çeşme olarak saygılarımızı iletmeye ve onu anmaya çalışıyoruz. İki gün süren dolu dolu programda Atatürk temalı söyleşiler, resim sergileri ve gösteriler yer aldı. Su üzerinde Atatürk’ün Ilıca’yı ziyareti anısına bir kısa film oluşturduk ve bunu deniz üzerindeki su perdesinden yansıttık. Ülkemizin, İzmir'in insanının Ata'ya olan hayranlığını, saygısını, bağlılığını Çeşme'den, Ilıca mahallemizden bir kez daha haykırdık" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP'li Sertel: Adaletsiz TRT
Sonraki Haber CHP İzmir 9 Temmuz için toplandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?