ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İKSEV'de Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı

İKSEV'de Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İKSEV'de Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), “Gençler Ustalarla Buluşuyor” projesi kapsamında düzenli olarak sürdürdüğü “Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı” çalışmaları bu yıl 29 Eylül – 2 Ekim 2015 tarihleri arasında İKSEV binasında yapılacak.

Hocaların hocası olarak nitelendirilen Prof. Dora Schwarzberg, Türkiye’nin yetiştirdiği sayılı kemancılardan, Devlet Solist Sanatçısı Tuncay Yılmaz ile yorumcu ve eğitimci olarak günümüzün önemli isimlerinden piyanist Tamara Atschba yönetimindeki çalışmaya katılacak öğrenciler, 2 Ekim 2015 Cuma günü saat 20.30’da MÜZİKSEV Salonunda bir de konser verecek.

Öğrencilerinin her biri dünyaca ünlü keman yarışmalarının kazananı ve büyük orkestraların önemli müzisyenleri olan Prof. Dora Schwarzberg; Prof. Yankelevich, V. Berlinsky, A. Schtern, Isaac Stern, Dorothy Delay, Menuhin gibi müzisyenlerle çalıştı. Bu çok yönlü sanatsal iletişim onun “Odessa-Moskova-Kudüs ve New York keman okullarının tipik bir temsilcisi” şeklinde tanınmasını sağladı. Müziği sadece bir uğraş değil aynı zamanda bir yaşam biçimi olarak gören Prof. Schwarzberg, geçen yıl İKSEV’de çok başarılı bir ustalık sınıfı yaptıklarını, yeteneklerine hayran kaldığı Türk öğrencilerle yeniden çalışmaktan mutluluk duyacağını söyledi.

Başarıyla sürdürdüğü solistlik kariyerinin yanı sıra gençlerin eğitimiyle ilgili önemli çalışmalar yapan Devlet Solist Sanatçısı Tuncay Yılmaz, günümüzün önemli keman sanatçılarının büyük bir çoğunluğunun bir dönem hocalığını yapan Prof. Schwarzberg’in özellikle Türk öğrencilerle çalışmasının önemli olduğunu söyledi. Yılmaz, “İKSEV’de yürüttüğümüz ustalık sınıfı çalışmalarında tekrar Prof. Schwarzberg gibi büyük bir ustayla birlikte ders vermekten mutluyum” dedi.

Viyana Prayner Konservatuarı’nda ve Viyana’da bulunan Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nde eğitim veren Tiflis doğumlu piyanist Tamara Atschba, olağan üstü bir kariyere sahip. Prof. Dora Schwarzberg’in uzun süreli çalışma arkadaşı ve eşlikçisi olan Atschba için yine uzun yıllardır birlikte çalıştığı Alban Berg Kuartet’in baş keman sanatçısı Profesör Günter Pichler  “oda müziği repertuarı için olağanüstü bir eşlikçi” diyor.

Ustalık sınıfına katılacak öğrenciler Tamara Atschba eşliğinde çalışacaklar ve final konserinde yine onun eşliğinde çalarak dünya çapında bir sanatçı ile çalma fırsatını yakalayacaklar.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de 3 gün elektrik kesintisi var
Sonraki Haber Karşıyaka, Midilli EXPO’nun yıldızı oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?