ANA SAYFA > İZMİR > İKÇÜ'den dünyaya Türkçe seslendiler

İKÇÜ'den dünyaya Türkçe seslendiler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İKÇÜ'den dünyaya Türkçe seslendiler

“TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması” İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ev sahipliğinde, Çiğli Ana Yerleşkede gerçekleştirildi.

Yarışmayı, Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, İKÇÜ TÖMER Müdürü  Prof. Dr. Turan Gökçe, İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait,  Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) İzmir Koordinatörü Dr. Fırat Yaldız, protokol üyeleri ve öğrenciler takip etti.

Yarışmanın Seçici Kurulu’nda ise; Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu - Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş, YTB Öğrenciler Dairesi Kültürel ve Sosyal Rehberlik Koordinatörü Selman Bayer, TRT Spikeri Funda Koray ile TDK Temsilcisi Prof. Dr. Gürer Gülsevin yer aldı.

“Türkçe dünya dilidir”

Yabancı misafirleri İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Çiğli Ana Yerleşkesi’nde karşılayan Rektör Prof. Dr. Galip Akhan; “Yeni bir dil öğrenmenin, Türkçe öğrenmenin zorluklarını biliyor olmama rağmen emeklerinizin boşa gitmeyeceğini de söylemek istiyorum. İçinde bulunduğunuz hazırlık döneminden sonra başlayacağınız lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğretim programlarımız gelişmiş ülkelerin programları ile eşdeğerdedir. Dolayısıyla kendi alanlarınızda rekabet edebilir düzeyde bir öğretim imkânınız olacak ve vatanınıza geri döndüğünüzde ülkenize ve milletinize hizmet edebilecek bilgi ve becerilere sahip olacaksınız. En az bunlar kadar önemli bir husus ise tarihî bir zenginliğe sahip bir dünya dili olan Türkçe’yi öğrenmiş olmanızdır” dedi.   

“Türkçe dünyaya yayılsın”

TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması Seçici Kurul Üyesi Turan Karataş ise, “Geçen yıldan bu yana Türkiye’ye gelen misafirlerimizin, Türkçe’yi çok daha iyi öğrendiklerini gördüm ve çok sevindim. Yarışmanın daha kurumsal bir yapıya bürünmesi ve daha fazla üniversitenin katılması gerektiğini düşünüyorum. Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde bu yarışma başka ülkelere de taşınabilir, bu etkinliğin zenginleşerek devam etmesini diliyorum” dedi.

21 farklı üniversitenin Türkçe Öğrenimi Uygulama ve Araştırma Merkezlerinde (TÖMER) eğitim gören 21 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenleri, Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi açıkladı.

Yarışmada birinciliği Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Mısırlı Moamen Elhusseini, ikinciliği Uludağ Üniversitesi’nden Nijerli Mohamed Alitine Maman, üçüncülüğü ise Ege Üniversitesi’nden Filistinli Yara Abu Hussien kazandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, mağlubiyetle veda etti
Sonraki Haber Genç zihinler projelerini yarıştırdı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?