ANA SAYFA > EĞİTİM > İKÇÜ, Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi'ni tanıttı

İKÇÜ, Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi'ni tanıttı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İKÇÜ, Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi'ni tanıttı

İKÇÜ, Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi Tanıtım Sempozyumu'nda Türkiye'deki üniversitelerle buluştu.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin Kalkınma Bakanlığına proje olarak sunduğu ve Kalkınma Bakanlığı tarafından bütçesi karşılanan “Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi”  projesi çerçevesinde geliştirilen 21 modül tüm Devlet Üniversitelerinin ücretsiz olarak kullanımına sunuldu.

Tek tuşla bilgiler ekranda

Yazılım testleri TÜBİTAK BİLGEM tarafından yapılan ‘Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi’ sayesinde; üniversitelerdeki bürokratik karmaşaların önüne geçmek, zamandan tasarruf sağlamak ve işlerin hızlı çözümünü sağlamak amacıyla sistemdeki belgeler tek tuşla elektronik belge yönetim sistemine gönderilmektedir.

64 üniversiteden üst düzey temsilci İzmir’e geldi

Sistemin tüm Türkiye’deki üniversitelere duyurmak için düzenlenen ‘Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi Sempozyumu’nda 52 devlet, 12 vakıf üniversitesinden 268 katılımcı ve firmalarının temsilcileri ile Kaya İzmir Termal Otel’de buluştu.

Düzenlenen sempozyuma İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan, ULAKBİM Yönetim Kurulu Üyesi, ULAKBİM Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu, Kalkınma Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanı  Mehmet Yavuz, YÖK Bilgi İşlem Daire Başkanı Hasan Lale, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) Mehmet Özbek, Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Aşkın Haluk Yıldırım,  İKÇÜ Genel Sekreteri Gülten Gültekin konuşmacı olarak katıldı.

“Üniversitelerimizin bilgi işlem alt yapısına önemli katkı”

İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, İKÇÜ’yü kuruluşundan itibaren alt yapısını sağlam zeminde oluşturan yeni nesil devlet üniversitesi oluşturma gayesiyle geliştirdiklerini söyledi. Bilgi Yönetim Sistemleri konusunda hassas bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Rektör Prof.Dr. Akhan, “Üniversitemizin geliştirdiği projeye Kalkınma Bakanlığı tarafından 4,5 Milyon TL’lik destek geldi. Bakanlığımızdan aldığımız güçle kurumumuzun başarılı çalışmasıyla idari sistemi kurarken üniversite bilgi yönetim sistemini de birlikte kurmuş olduk. Hazırlanan yazılım UBYS’nin altında yaklaşık 2 yıldır proje kapsamında istihdam ettiğimiz 20 genç beynin imzası bulunmaktadır. Kendi kadromuzda bulunan bilgi işlem uzmanlarımızın, daire başkanlıklarımızın, akademisyenlerimizin ve de genel sekreterliğimizin büyük katkısı bulunmaktadır. Bilgi paylaşılınca doğru hedeflerde kullanılınca daha güzel hale geliyor. Daha iyiye ulaşmak adına sizlerden gelen paylaşımlar neticesinde yeni modeller geliştirilerek Türkiye’deki üniversitelerimizin bilgi işlem alt yapısına katkıda bulunmuş olacağız” diye konuştu.

“Bakanlık olarak İKÇÜ’yü adres göstereceğiz”

Kalkınma Bakanlığı Eğitim ve Kültür Daire Başkanı Mehmet Yavuz ise Bakanlık olarak bu projede finans sağlayan bir konumda yer aldıklarını belirtti. Bakanlıklarının üniversitelerin yatırım ihtiyaçlarını karşılamak gibi önemli bir vazifeyi elinden geldiğince yerine getirdiğini söyleyen Yavuz, “Bu tarz projelerle farklı üniversitelerin girişimleriyle karşılaşmıştık. Yeni kurulmuş bir üniversite olan İKÇÜ’nün böyle kapsamlı bir projeyle bize başvurması bizi oldukça heyecanlandırdı. Projeyi İKÇÜ’nün sahiplenmesi bu projeyi öyle sahipleniyorum ki personel politikamla da desteklemek istiyorum tavrı çok önemliydi. Bakanlık olarak bu kararlılığı desteklemeye devam edeceğiz. Bu gibi projelerde diğer üniversitelere İKÇÜ’yü bir adres olarak göstereceğiz. İKÇÜ’nün bu güzel projeyi kamu hizmeti mantığı ile diğer üniversitelere sunması takdire şayan bir tavırdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Kullanıcı dostu bir ara yüz”

TÜBİTAK ULAKBİM Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu, “İKÇÜ’nün bilgi yönetim sistemini incelediğimizde 20’nin üzerindeki modül ile çok yönlü düşünüldüğünü çok iyi tasarlanmış bir bilgi yönetim sistemiyle karşı karşıya kalıyoruz. Kullanıcı dostu bir ara yüzü var. Kolaylıkla bilgiye ulaşılabilen rahat bir sayfası var. Yazılım özellikleri olarak da üniversitenin büyümesi ile doğru orantıda geliştirilebilecek bir yazılım” dedi.

“Bu alandaki boşluğu dolduracak”

TÜBİTAK BİLGEM Mehmet Özbek de üniversiteler arasında yaygın şekilde kullanılabilecek güçlü alt yapısı olan bir yazılım olan UBYS’nin  sorunları ortak sistematik bir çözümle ele alınabileceğini belirtti. YÖK Bilgi İşlem Daire Başkanı Hasan Lale de  böylesine kapsamlı hazırlanan bu yazılımın kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti. Lale, “Üniversiteler yapılan toplantılarda bu alanda karşılaşılan bir boşluğu görmüştük. Umarız bu yazılım bu boşluğu dolduracak” dedi.

10 Modül daha eklenecek

Yabancı Diller Bilgi Sistemi hakkında ise Yabancı Diller Yüksekokulu ve İKÇÜSEM Müdürü Yard.Doç.Dr. Aşkın Haluk Yıldırım, bir çok üniversitede çalışma imkanı bulunduğunu ancak işlerini kolaylaştıran bu tarz bir yazılım ile İKÇÜ sayesinde tanıştıklarını belirtti. İKÇÜ Genel Sekreteri Gülten Gültekin, sistemin tüm telif haklarının İKÇÜ’ye ait olduğu bir yasal sürecin alt yapısını oluşturarak çalışmaya başlandığını, 21 modülün tamamladığını ve 2015 bütçesinde Kalkınma Bakanlığınca onaylanarak yaygınlaştırma ile birlikte 10 adet daha modülün yapılacağını, hem idari hem de akademik personel olarak güç birliği içinde ilerlendiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından geçilen Workshoplarda, daire başkanlarının, uzmanların ve yazılımcılar tarafından sistem üzerinden birebir süreçleri işletildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber "Paylaşmak güzeldir" sloganıyla "Paylaşım Noktası"
Sonraki Haber CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığından moral yemeği...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?