ANA SAYFA > EĞİTİM > İKÇÜ TV geliyor...

İKÇÜ TV geliyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İKÇÜ TV geliyor...

İzmir Valiliği koordinatörlüğünde, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Nevvar Salih İşgören Vakfı arasında ‘Radyo TV Atölyesi Medya Merkezi’ yapımına yönelik iş birliği protokolü, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Nevvar Salih İşgören Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener’in katıldığı bir törende imzalandı.

Mithatpaşa Rektörlük binasında gerçekleştirilen törende, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, Rektör Danışmanları Yrd. Doç. Dr. Murat Esen, Öğr. Gör. Nurettin Memur, Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, Denetim Kurulu Başkanı Ünal Ödemiş, Yönetim Kurulu Üyesi Mülayim Altınkalp ile Genel Koordinatör Berna Şahin de hazır bulundu.

Medya İletişim Bölümündeki öğrencilerin pratik yapacakları, kurumsallaşmaya da  katkı sağlayacak bu protokolü hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Akhan, İzmir’in en müstesna vakfı olarak gördükleri Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın bilimselliğe sağladığı destek için teşekkür etti.

“İş mutfağında öğrenilir”

Rektör Prof. Dr. Akhan, “Bölümlerimizi açarken mutlaka uygulamalı olmasına dikkat ediyoruz. Laboratuvar imkanlarıyla öğrencilerimize dört dörtlük bir eğitim verme hedefiyle çalışıyoruz. Yaklaşık 600 bin TL’lik bir yatırımı kapsayan uygulama laboratuvarımıza destek veren Nevvar Salih İşgören Vakfı’na teşekkür ediyoruz. Bu merkezden hem öğrencilerimiz faydalanacak, hem de üniversitemizin haber üretmesi, akademi dünyası ile kent arasında köprü olması, kamuya yararlı bilgi kazandırma adına bir mutfak olacak. Kurumsallaşmamızı, bütünleşmemizi sağlayacak bir laboratuvara kavuşacağız. Atölyemizde;  cep sinema, medya merkezi, radyonun da yer aldığı TV stüdyomuz da olacak. Buradan internetten yayın da sağlanabilecek. İKÇÜ TV geliyor diyebiliriz.” diye konuştu.

“Gençleri hayata hazırlayacağız”

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun ise İKÇÜLÜ öğrencilere burs verilmesi protokolünün hayata geçirildiğini, sıranın Medya İletişim Merkezi'nin bilim dünyasına kazandırılmasına geldiğini kaydetti. Başkan Ömer Şener, “Vakıf olarak Medya ile iç içeyiz. Bizim için önemli olan bu atölye, bizim de atölyemiz gibi olacak. Bu sayede eğitim gören gençlerimizi hayata hazırlamış olacağız. İKÇÜ’ye bir yurt kazandırma ilgili çalışmalarımız görüşmelerimiz de devam ediyor.” dedi.

“Vakıf ve Üniversitenin Örnek Çalışması”

Mümtaz bir üniversite olarak gördüğü İKÇÜ’de hayırlı bir işe şahit olmaktan memnun olduklarını ifade eden İzmir Valisi Mustafa Toprak, kısa sürede önemli yol alan İKÇÜ’nün son yıllardaki gelişmesine ivme kazandırdığını belirtti.

Devlet desteğinin yanında kurumlardan ve fonlardan gelecek katkının bu gelişime büyük fayda söyleyeceğini belirten Vali Toprak, “Bilimin bilginin üretilmesi adına verdiği destek nedeniyle Nevvar Salih İşgören Vakfı’nı tebrik ve teşekkür ediyorum. Kurucularının ruhları şad olsun. Sağ iken kurdukları, vefatlarından sonra hedef gösterdikleri işler adına vakfımızın yoğun gayretlerini görüyorum. Tebrik ediyorum. Vakfımızın bilim dünyası ile üniversitelerimizle çalışmalara konu olması ayrıca bir güzellik. Vakfın kuruluş amaçlarında yer alan ihtiyaç sahibi fakir öğrencilere destek olunması, burs verme noktasındaki hedefinin önemli ölçüde geliştiğini de görüyoruz” dedi.

Üniversiteler kenti olma yolunda hızla ilerleyen İzmir’in, 180 bine yakın öğrenci ve bu sayının yüzde 15’ini geçen rakamda yüksek lisans ve doktora öğrencisine ev sahipliği yaptığını kaydeden Vali Toprak, vakfın çalışmalarının bu noktada büyük önem kazandığını vurguladı. Vali Toprak, “Dolayısıyla bilime ve bilgiye, teknolojiye gençlerimizin mezun olduklarında bilim dünyasına hizmet edecek şekilde donanımlı olmasına katkı sağlıyorsunuz. Uygulamalı medya merkezinin oluşturulması, gençlerimizin uygulamalı ortamda yetiştirilmeleri oldukça önemli. Medyanın teknolojiyle birlikte bilimin eşliğinde iyi teşhis edilmiş bir alt yapısıyla öğrenci yetiştirmesi ayrı bir değer olacaktır” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 96 taraftara adli işlem...
Sonraki Haber Sevgili, İzmir seyircisiyle buluşacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?