ANA SAYFA > SAĞLIK > İKÇÜ Karşıyaka 26 no’lu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi açıldı

İKÇÜ Karşıyaka 26 no’lu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İKÇÜ Karşıyaka 26 no’lu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi açıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Karşıyaka 26 no’lu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi (ASM) hizmet binası, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in katıldığı resmi törenle hizmete açıldı.

Yapımını iş adamı Niyazi Memur’un üstlendiği, Eğitim Aile Sağlığı Merkezi olarak TC Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine (İKÇÜ SUAM)  devredilen hizmet binasının açılışına; Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, İzmir eski milletvekili Taha Aksoy, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Cenk Benli, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Saygılı, Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı, siyasi partilerin temsilcileri ile İKÇÜ’den akademik ve idari personel katıldı.

Ülkemiz Sağlıkta Dünya Liginde En Üst Sıralarda
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger açılışta yaptığı konuşmada sağlıkta son yıllarda gelinen başarılı noktaya dikkat çekti ve sağlık alanında Türkiye'nin dünyada üst sıralarda yer aldığını ifade etti. Vali Köşger, “Türkiye son yıllarda vatandaşa odaklı bir anlayışla büyük işler başardı. Sağlıkta dünyada en iyi örnekleri hayata geçiriyoruz ve diğer ülkelere kıyasla imrenilecek konumdayız. Bugün açtığımız sağlık merkezimiz bir kampüs içinde ve hemen arkamızda cami inşaatı var. Buraya bu hizmetin açılması ile oldukça isabetli bir işe imza atılmış. İnsan, bedeni ve ruhu olan iki boyutlu bir varlık. Vatandaşlarımız, fiziki olarak açtığımız ASM'de ruhi olarak ise camide sıhhat bulacaklar. Ben, Mavişehir'de bulunan hemşehrilerimize bu yapıyı kazandıran Niyazi Memur Bey ve ailesine teşekkür ediyorum. Ayrıca İKÇÜ nezdinde Rektör Prof. Dr. Köse’ye, İl Sağlık Müdürümüze,  emek veren tüm çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Vatandaşlarımızla İç İçeyiz
Törenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Köse, İKÇÜ olarak kurulduğu günden bu yana politikalarının kente katkı sağlayan projelere imza atmak olduğunu söyledi. Rektör Köse, “Milletimizin hizmetinde, üniversite ile halkı aynı paydada buluşturan projeleri hayata geçiriyoruz ve bugün burada bunlara bir yenisini daha eklemekteyiz. İKÇÜ ASM’lerinden dördüncüsünü Karşıyaka bölgesinde hizmete açıyoruz. Bu merkezlerimizin sayısını arttırarak vatandaşlarımızla sağlık paydasında iç içe olmaya devam edeceğiz. Başta Sayın Valimize, İl Sağlık Müdürlüğümüze, bu merkezin yapımını üstlenen Sayın Niyazi Memur beyefendiye ve Memur ailesine, tüm hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

375 ASM’de, 1381 Aile Hekimimizle En İyi Sağlık Hizmeti
İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş da İzmir’e yeni bir sağlık tesisinin kazandırılması mutluluğunu paylaştıklarını söyledi. Müdürlük olarak vatandaşına daha iyi, daha konforlu sağlık hizmeti sunabilmek adına birçok protokole imza attıklarını belirten Doç. Dr. Emre Erkuş, “Bakanlığımıza bağlı, ASM’lerimiz, hastanelerimiz, sağlıklı hayat merkezlerimiz, ilçe müdürlüklerimiz ile vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmaya devam ediyoruz. İzmir’de 375 ASM’de, 1381 aile hekimimizle vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Bugün İKÇÜ ile yaptığımız protokollerimizin dördüncüsü olan Karşıyaka ASM’yi hizmete açıyoruz. Kentin tüm paydaşlarıyla, tüm üniversitelerimizle iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, hayırsever iş adamı Niyazi Memur ve aile üyeleri tarafından İKÇÜ Karşıyaka 26 no’lu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı. Vali Köşger ve beraberindeki heyet merkezi gezerek İKÇÜSUAM Müdürü Doç. Dr. Esra Meltem Koç’tan merkez ile ilgili bilgi aldı ve sağlık çalışanlarına iyi dileklerini iletti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Toprak Dede'nin adı Narlıdere'de yaşayacak
Sonraki Haber Bozalan Barajı tamamlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?