ANA SAYFA > İZMİR > Bozalan Barajı tamamlandı

Bozalan Barajı tamamlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bozalan Barajı tamamlandı

Menemen’de daha önce Emiralem (2015) ve Süleymanlı (2014) Barajlarını hizmete alarak 3630 dekar araziye can suyu sağlayan DSİ Genel Müdürlüğü; ilçenin 3. barajı olacak “Bozalan Barajı”nı da tamamladı. Bozalan Barajı ile birlikte 1390 dekar arazi daha modern sulamaya açılacak. Menemen’de 3 barajdan sulanan arazi miktarı toplam 5020 dekara çıkacak.

Menemen Ovası’ndaki su sıkıntısını gidermek amacıyla çalışmalara özellikle son dönemde hız verdiklerini kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “ Bozalan Barajı’nın bölge üreticisi için önemini çok iyi biliyoruz. 2022 yılı içerisinde de bu bilinçle çalıştık ve yılsonu gelmeden 300 bin m3 lük gövde dolgusunu tamamlayarak, barajda su tuttuk. İzmir’imize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Üreticiye yılda 4.5 milyon lira ek gelir
Menemen Bozalan Barajı’nın gövdesinin kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirildiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “ Temelden yüksekliği 33 metre olarak inşa ettiğimiz baraj,  640.000 m3 su depolayabilecek ve 1390 dekar araziye can suyu verecek. Bölgedeki sulama maliyetleri düşecek. Verim artacak. Menemenli çiftçimiz yılda yaklaşık 4 milyon 448 bin lira ek gelir sağlayacak” diye konuştu.

Bozalan Barajı’na çevredeki 3 dereden de ilave su temin edeceklerini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 2022 Kasım ayında sulama ihalesine çıkıldığının da altını çizdi. Hedefimiz 2024 yılı içerisinde projeyi tüm yönleri ile bitirmek” dedi

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İKÇÜ Karşıyaka 26 no’lu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi açıldı
Sonraki Haber Karşıyaka'da ikinci ayrılık...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?