ANA SAYFA > EKONOMİ > İhracatçılara yeşil pasaport verilecek

İhracatçılara yeşil pasaport verilecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İhracatçılara yeşil pasaport verilecek

9 Ağustos 2016 Tarihli ve 29796 Sayılı (bugünkü) Resmî Gazete’de yayımlanan 6728 sayılı Kanununun 7. Maddesi ile Pasaport Kanununun 14 üncü maddesinin (A) bendine bir paragraf eklenerek, ihracatçılara yeşil pasaport verilmesine yasal zemin hazırlandı.

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Şadi Çetin “Uzun zamandır kamuoyunda konuşulan ve ihracatçıların haklı talebi ve beklentisi olan bu düzenleme, ihracatçılarımızın seyahat planını kolaylaştıracak ve ülkemizin ihracat gelirlerini pozitif yönde etkileyecektir.

Yayımlanan kanuna göre; yıllık ortalama ihracat değerlerine göre yapılan sınıflandırmada; son üç yılda yıllık ortalama ihracat tutarı Bakanlar Kurulunun belirleyeceği değerin üzerinde olan firma yetkililerine, Bakanlar Kurulunca belirlenen esaslara göre iki yıl süreyle hususi damgalı (yeşil) pasaport verilebilecek.

Ancak Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile; Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olanlar yeşil pasaport alamayacaklar.” diye belirtti. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 15 Temmuz Demokrasi Kupası bir gün ertelendi, formatı değişti
Sonraki Haber Karşıyaka'dan yine Türkiye'de bir ilk...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?