ANA SAYFA > MEDYA > IGC'den CHP'ye kınama

IGC'den CHP'ye kınama

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
IGC'den CHP'ye kınama

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Delege seçimlerinde DHA muhabiri Elif Demirci’ye sözlü ve fiili saldırıda bulunulmasını kınadı.

Görevi başındaki muhabirin her ne gerekçe ile olursa olsun engellenemeyeceğini belirten İGC Başkanı Dikmen, “Tüm kişisel hak ve özgürlüklerin savunucusu olduğunu deklare eden CHP’de kendini bilmez kişiler tarafından muhabir arkadaşımıza saldırılması bu söylemleri boşa çıkarmıştır. Bu tür kişiler ve davranışlar partinin adını da kirletir. Bu nedenle sorumlular hakkında derhal işlem başlatılmasını bekliyoruz” dedi.

Demokratik bir seçimin yapıldığı ortamda demokrasi dışı davranışların kabul edilemez olduğunu belirten İGC Başkanı Misket Dikmen, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İzmir Balçova Çetin Emeç’te dün (Pazar) yapılan delege seçimlerinde Doğan Haber Ajansı'nın deneyimli muhabiri Elif Demirci’nin sandık başında fotoğraf çekerken partili bir kadının fiziki müdahalesine maruz kaldığını üzüntüyle öğrendik. Kadın muhabir arkadaşımıza saldıranların yine kadın olması üzüntümüzü daha da artırdı. 

Kamuya ve gazetecilere açık bir alanda görevi başındaki kadın muhabir arkadaşımıza sözlü ve fiili saldırıda bulunulması, görevini yapmasının engellenmesi, fotoğrafların silinmesi vandallıktır. CHP gibi bütün kişi hak ve özgürlüklerine saygılı olduğunu deklare eden, basın özgürlüğünün yılmaz savunucusu olacağını belirten bir partide bu kişilerin asla barındırılmaması gerekir. Saygıdan nasibini almamış bu kişiler partinin adını da kirletir. Muhabir arkadaşımız Elif Demirci’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bu çirkin olayı esefle kınıyor, partinin tüm organlarından ve yetkili ağızlardan özür beklediğimizi vurguluyoruz. Sorumlular hakkında derhal disiplin sürecinin başlatılacağını da umut ediyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Doğaçlama tiyatro festivali başlıyor
Sonraki Haber Kaf Kaf'ın filede konuğu Manisa Büyükşehir

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?