ANA SAYFA > İZMİR > İGC'den CHP İzmir'e ziyaret

İGC'den CHP İzmir'e ziyaret

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İGC'den CHP İzmir'e ziyaret

CHP İzmir İl Kongresinde İl Başkanlığına seçilen CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve Yönetim Kuruluna tebrik ziyaretleri davam ediyor. Yüksel'i son olarak İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve Yönetim Kurulu üyeleri ziyaret etti.

Gazeteciler cemiyetinin ziyaretinde açıklamalarda bulunan, her iki başkanda, Gazetecilere Türkiye'de uygulanan baskılar ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu' na Yeni Akit tarafından yapılan hakaret hakkında açıklamalarda bulundu.

PARARLEL'DEN TUTUKLANACAK BİRİLERİ VARSA AKP İKTİDARIDIR

İzmir Gazeteciler Cemiyeti başkanı Misket Dikmen, ziyaretin gecikmiş bir nezaket ziyareti olduğunu belirterek, "Sayın İl Başkanı Alaattin Yüksel ve Yönetimini tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyoruz.

Ziyaretin kendileri için çok anlamlı olduğunu belirten CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'de, Türkiye'de gazetecilik yapmanın AKP iktidarı döneminde çok zor  olduğuna dikkat çekerek , şunları ifade etti.

Gazeteciler cemiyetiyle beraber her zaman kentin bileşenleri olan cumhuriyet değerlerinin korunması, laik ve Atatürk’ün devrimlerini korumaya çalışan, demokrasiye inanan bileşenler olarak beraber olduk. Bundan sonra çok daha fazla kenetlenmeye ihtiyacımız var. Basın özgürlüğüne yönelik saldırılar bu iktidar döneminde sık uygulanmaya başladı. Bir taraf olan, bertaraf olur anlayışıyla, sadece gazetecilik yapmak isteyen, kendi düşüncelerine ters olan haberleri ve gazetecileri cezasız bırakmadılar. Paralel öncesi ve paralel sonrası var. Paralelden önce Türkiye açık cezaevi olarak anılıyordu. Paraleli içeri tıktıktan sonra bu seferde paralele yardım ve yataklık adı altında gazetecileri tutukluyorlar. Bu yüzden iki arkadaşımızı tutukladılar. Onlar aslında haberi tutukladılar. Halkın haber alma özgürlüğünü tutukladılar. Paralele yardım ve yataklıktan tutuklanacak birileri varsa kendileridir,AKP iktidarıdır. Başka insanlara zulüm edenler, kollayanlar olarak suç ortaklığı yapmışlardır. Biz her zaman gazetecilerin yanındayız. Gezi sırasında haber yapan gazeteciler işlerinden, köşe yazanlar köşelerinde atıldılar. 3-5 yıldır beğenmedikleri haberleri yapanlara ağır baskılar var. Bu sürdürülebilir bir şey değil. İzmir olarak biz biraz daha iyiyiz bu konuda. Ama burada da sıkıntılar var. Burada basın üzerindeki baskılara rağmen bedel ödemeyi göze alarak görevini yapmaya çalışıyorlar. Bu da bizim direnme gücümüzü olumlu etkiliyor.

BUNLAR TETİKÇİ

Ziyareti takip eden basın mensuplarının, Yeni Akit gazetesinin CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu' na yönelik yayınladığı iğrenç karikatürü sorması üzerine kısa bir değerlendirmede bulunan,  CHP İzmir İl Başkanı Yüksel "Tek kelimeyle iğrenç. Bu gazetecilik değil. Bu bir küfür. Bunlar gazeteci değil, tetikçi. Bizim gazetecilikten söz ettiğimiz şey bu değil. Bakmak, görmek bile istemiyorum" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dikmen ise yayınlanan karikatüre ilişkin görüşlerini "Biz gazeteciliğin meslek ilkeleri ve ahlakına uygun yapılmasını istiyoruz. Kişi haklarına ve saygınlığına hakaret  edilmeden yapılacak gazetecilik için çaba harcıyoruz. Meseleye gazetecilik açısından değerlendiriyoruz" şeklinde ifade etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir’de üretilen sütlerin tamamı İzmir’de işlenecek
Sonraki Haber MÜSİAD İzmir Başkanı Ülkü’den taziye mesajı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?