ANA SAYFA > İZMİR > İGC'den ''basına destek'' ziyaretleri

İGC'den ''basına destek'' ziyaretleri

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İGC'den ''basına destek'' ziyaretleri

İzmir Gazeteciler Cemiyet (İGC) Başkanı Misket Dikmen ve Yönetim Kurulu üyeleri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'yı ziyaret ederek, basın sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekti

 

İGC Başkanı Misket Dikmen, Sayman Semih Aksoy, Yönetim Kurulu üyeleri Dilek Gappi ve Murat Attila, Konak ve Balçova belediye başkanlarına yaptıkları ziyaretlerde basının sorunlarını gündeme getirdi.

İGC Başkanı Dikmen, basın sektöründe işsizliğin çığ gibi büyüdüğünü, gazetelerin ve televizyonların ayakta kalmak için çok zorlandıklarını vurguladı. Özgür basının halka sesini duyurmakta güçlük çektiğini bunun için desteğin önemli olduğunu vurgulayan Dikmen, “Basının sesi kesilirse halkın sesi kesilir. Bir ülkede basın halk için soru sorma görevini yerine getirmesinin önü kesiliyorsa orada büyük bir sorun var demektir. Bu nedenle basın organlarının yaşaması çok önemli. Yerel yönetimlere bu anlamda büyük görev düşüyor. Özgür basına verilecek destek halkın doğru haber alması yönünde atılmış önemli bir adım olacaktır” dedi.

 

“Baskıları görüyoruz”

 

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, basının kamu adına yaptığı sorgulamanın çok önemli olduğunu söyledi. Basının güçlü olduğu ülkelerde demokrasilerin de güçlü olduğuna dikkat çeken Çalkaya, “Basın sektörünün içinde bulunduğu baskıları görüyoruz. Ülke olarak içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntı basın sektöründe daha da derinden hissediliyor. Özgürce yayın yapan basın kuruluşlarının yaşaması için halkın da bizlerin de gazetelere ve televizyonlara sahip çıkması gerekiyor” dedi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, basın özgürlüğünün önemine dikkat çekerek,  halkın haber alma özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Foça’da erken hasat ilk zeytinyağı sıkımı gerçekleştirildi
Sonraki Haber Karşıyaka voleybolda mağlubiyetle başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?