ANA SAYFA > MEDYA > İGC Meslek Platformu ikinci toplantısını yaptı

İGC Meslek Platformu ikinci toplantısını yaptı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İGC Meslek Platformu ikinci toplantısını yaptı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin öncülüğünde oluşturulan İGC Meslek Platformu, ikinci toplantısında kentteki meslek örgütü temsilcilerini bir araya getirdi. İzmir'de giderek artan işsizliğin gündeme geldiği toplantıda, “iş havuzu” oluşturulması kararlaştırıldı.

İGC Başkanı Misket Dikmen, İGC Yönetim Kurulu üyeleri Dilek Gappi ve Murat Attila'nın yer aldığı toplantıya, gazeteciler Halil Hüner, Saadet Erciyas, Hüseyin Erciyas, Mustafa Oğuz, Mehmet İnmez, Orkan İştar, Buğra Tokmakoğlu, Mutlu Duman, Fırat Soylu, İbrahim Koçbaş, Gökhan Soyulmaz, Serkan Aksüyek, Erdal Erek katıldı.

İGC Yönetim Kurulu Üyesi Murat Attila, işsizliğin çok büyük bir sorun haline geldiğini, sektöre yeni başlayacak gazeteciler için de hiçbir çalışma yapılmadığını söyledi. Genç gazetecilere yönelik eğitim modüllerinin hazırlanabileceğini belirten Attila, “Oluşturduğumuz İGC Meslek Platformu'nda mesleğin her alanından arkadaşımız yer alıyor. Örneğin haber kameramanı arkadaşlarımız kameramanlar ile deneyimlerini aktarabilir. Polis adliye muhabiri arkadaşlar kendi alanlarında nasıl haber yazılacağına dair genç gazetecilere destek verebilir” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şube Başkanı Halil Hüner de, basın kartı olmayan ancak sektörde çalışan gazetecilerin TGS'ye üye olabileceğini söyledi. Sendikanın tüm gazetecileri kapsadığını, sendikal gücün çok önemli olduğuna dikkat çeken Hüner, gazetecilik sektörünün çok sıkıntılı günlerden geçtiğini de vurguladı.

Toplantıda, cemiyetin yayın organı 9 Eylül gazetesinin daha geniş kitlelere ulaşması için fikir alışverişinde bulunuldu. Yerel gazetelerin sosyal medya alanında gelişmesi için eğitim çalışması düzenlenme kararı alınan toplantının sonunda İGC Meslek Platformu bünyesinde bir “iş havuzu” oluşturulması kararlaştırıldı. İş arayan medya kanalları ile işsiz kalan gazeteciler bu havuzda buluşacak. Cemiyetin öncü olacağı bu sistem ile gazetecilerin uygun işlere daha hızlı ulaşması sağlanacak. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf, Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ı konuk ediyor
Sonraki Haber Cumhuriyet kadını

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?