ANA SAYFA > MEDYA > İGC: Düşünme, yazma, okuma, konuşma!

İGC: Düşünme, yazma, okuma, konuşma!

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İGC: Düşünme, yazma, okuma, konuşma!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Ülkemiz hızla tek sesliliğe doğru gidiyor. Doğruların, gerçeklerin ve farklı fikirlerin yazılmasından, çizilmesinden, söylenmesinden rahatsız olanların dayatmasıyla, Ankara Sulh Ceza Hâkimliği tarafından bu kez Bianet’in de aralarında olduğu 136 internet sitesi ve sosyal medya hesabına, Jandarma Genel Komutanlığı’nın başvurusu üzerine, hiçbir araştırmaya gerek görmeden hiçbir mantıklı gerekçe gösterilmeden erişim engeli getirildi. 
Pek çok medya organının siyasi iktidarın tahakkümü altında olduğu ve onların yönlendirmesiyle haber yaptığı ülkemizde, sosyal medya toplumun alternatif haber kaynaklarından biri haline gelmiştir. Ülkede yaşanan hukuksuzluklar, doğa katliamları, yolsuzluklar ancak sosyal medya ve alternatif haber siteleri aracılığıyla geniş kitlelere iletilmektedir. 
İnternet sitelerine ve sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesi; gerçeklerin üstünün örtülmesi, halkın haber alma hakkının engellenmesi ve sansür anlamına gelmektedir. 
Adil, vicdanlı, sorumluluk sahibi hukukçularımızı, bu adaletsiz uygulamaya, bu hukuksuzluğa dur demek için göreve çağırıyor başta Bianet olmak üzere bu tür baskılara, engellemelere uğrayan haber sitelerinde çalışan meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bildiriyoruz. "

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Foça'da Kaz Dağları ve doğa katliamlarına protesto
Sonraki Haber Karşıyaka, Menemenspor'a tek golle teslim oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?