ANA SAYFA > ÇEVRE > Foça'da Kaz Dağları ve doğa katliamlarına protesto

Foça'da Kaz Dağları ve doğa katliamlarına protesto

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Foça'da Kaz Dağları ve doğa katliamlarına protesto

Foça'da Kaz Dağları’nda altın madeni işletilmesi için 200’bine yakın ağacın kesilmesi protesto edildi. Foça ve yöresi ile kuzey ormanlarının da tehdit altında olduğuna dikkat çekilen basın açıklamasında doğa katliamına sebep olacak ruhsatların verilmemesi, verilmiş işletme ve arama ruhsatlarının ise iptal edilmesi istendi. Basın açıklamasının ardından toplanan imzaların ilgili bakanlık ve mercilere gönderileceği açıklandı.

Foça Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen protestolu basın açıklamasına Foça Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz, bazı belediye meclis üyeleri, ilçede bulunan çevreci gruplar,  bazı dernek, meslek odaları , platformlar ve STK temsilcileri ile 200 dolayında vatandaş katıldı. Açıklamayı Foça Kent Konseyi Başkanı Özlem Duvan Temizel okudu.  

Birleşmiş Milletler Dünya Çevre ve Kalkınma Komisyonu tarafından 1987 yılında yayınlanan “Ortak Geleceğimiz” başlıklı rapora atıfta bulunarak konuşmasına başlayan Temizel, “sürdürülebilir kalkınma bugünün gereksinim ve beklentilerini,  gelecek kuşakların gereksinimlerini tehlikeye atmadan  karşılamaktır” maddesine dikkat çekti. Özlem Duvan Temizel; “Bizi yöneten sizler, o makam ve mevkilerde karar verici olarak bulunmanız; bizden daha üstün, yada özel bir aile yada hanedanın mensubu olduğunuz için değil bizim size verdiğimiz yetkiden dolayıdır. Ülkemizin demografik ve ekonomik olarak yükünü çeken kıyı bölge halkının, yerel halkın endişelerine kulak verin.  Yok edilen orman eko sisitemi ağaç dikerek onarılamaz. Tahrip ettiğimiz alanların acı faturasını gelecek nesiller ödeyecek. Yaşam alanları işgal edilen foklar Bodrum plajlarında, domuzlar mahallelerde beslenmeye çalışıyor. Yaban hayatı yok eiliyor. Yapılaşmaya kurban edilen dere yatakları, sel olup ölüm saçıyor.   Yaylalar can çekişiyor. Yıllardır sanayi adı altında Foça’mızı tehdit eden vahşeti durdurun. Foça Ormanlarının ortasında yer alan cüruf dağları bütün bölgeyi tehdit eder hale gelmiştir. Foça ormanları da en az Kaz Dağları kadar önemli ve değerlidir. Foça’mızdan, Kaz dağlarından, Kelebekler Vadisi’nden, Salda Gölü’nden, Şirince’den, Munzur Dağları’ndan, Atatürk Orman Çiftliği’nden o kirli emperyalist ellerinizi çekin.” dedi.

Temizel’den sonra konuşan  Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’de yaşanan her olumsuzluk için birlikte hareket etmenin önemini vurgulayarak katılımcılara teşekkür etti.

Basın açıklaması 5 dakikalık alkışlı protestoyla tamamlandı. Katılımcılar meydanda bulunan Dedikodu Ağacı altında açılan stantta imza kampanyasına destek verdiler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yeşilay’dan, Başkan Soyer’e ziyaret
Sonraki Haber İGC: Düşünme, yazma, okuma, konuşma!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?