ANA SAYFA > EĞİTİM > İFK'nin TÜBİTAK başarısı gelenekselleşti

İFK'nin TÜBİTAK başarısı gelenekselleşti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İFK'nin TÜBİTAK başarısı gelenekselleşti

TÜBİTAK, 47. Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması 2016 İzmir Bölge Sergisi’nde İzmir Fatih Koleji öğrencileri 2 birincilik bir de üçüncülük kazandı. 4 Proje ile TÜBİTAK İzmir Bölge Sergisi’ne katılmaya hak kazanan İFK’lı öğrencilerin 3 projesi derece kazandı. Fizik ve Matematik kategorisinde İzmir Fatih Koleji öğrencileri Türkiye finalinde İzmir’i temsil edecek.

Fizik Dalında “DNA-Manyetik Sıvı Karışımının Polarizasyona Bağlı Manyeto-Optik Özelliklerinin İncelenmesi” adlı projesiyle Hüseyin Kutluay Çakadur, Matematik Dalında ise “Düzgün, Yarı Düzgün ve İzovalent Kaplamaların Geometrik, Kombinatorik ve Sayı Teorisi Yöntemi İle İncelenmesi” adlı projesiyle Eralp Akçay birinci olurken, Teknolojik Tasarım Dalında OPD-OLED Hibrit Aygıtlarının Geliştirilmesi ve Karakterizasyonu” adlı projeleriyle İrfan Güven Çömezoğlu ve Özgür Ülker üçüncü oldu. 

Yine Fizik Dalında “Binaların Patlama ve Darbelere Dayanıklılığının Arttırılmasında Çevre Dostu Yeni Bir Yöntem” adlı projeleriyle İlayda Sırbaş ve Ezgi Tezer İzmir Bölge Sergisine katılmaya hak kazanan 100 proje arasında yer alarak İFK’yı başarıyla temsil ettiler.

İzmir ve çevresinden başvuran toplam 552 proje arasından önce sergilenmeye layık 100 proje arasında İzmir sergisine katılan Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Fatih Koleji öğrencileri TÜBİTAK Bilim ve Proje yarışmalarında bu güne kadar aldıkları başarılara bir yenisini, daha ekleyerek Fizik ve Matematik Dallarında Ankara Finallerinde İzmir’i temsil edecekler.

22-24 Mart 2016 tarihleri arasında Tepekule Kongre Merkezi’nde finalist projelerin sergilenmesinin ardından Ege Üniversitesi’nde düzenlenen ödül töreni heyecanlı anların yaşanmasına sahne oldu. Seçilmiş ve sergilenmiş 100 proje kıyasıya yarıştı. Akademisyenlerden oluşan jüri bu projeler arasından Ankara’da Türkiye Finallerinde İzmir Bölgesini temsil edecek projeleri seçti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tuna-Der yüzlerce insana ‘’can’’ oldu
Sonraki Haber Minik Sude, "Başkan amca"sı ile tanıştı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?