ANA SAYFA > EĞİTİM > İFK'dan Kenya’da proje yarışmasında Dünya İkinciliği

İFK'dan Kenya’da proje yarışmasında Dünya İkinciliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İFK'dan Kenya’da proje yarışmasında Dünya İkinciliği

29 Nisan- 2 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kenya’nın Nairobi şehrinde gerçekleşen Golden Climate Uluslararası Bilim Projeleri Yarışması’nda İzmir Fatih Koleji öğrencileri Ezgi Çalış ve Büşra Boyraz Gümüş madalya kazandı.

27 farklı ülkeden 150 projenin katıldığı 6. Golden Climate Uluslararası Bilim Projeleri Yarışmasına, Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Fen Lisesi öğrencileri Ezgi Çalış ve Büşra Boyraz, Proje danışman öğretmeni Cansu İlke Kuru ile finalist olarak davet edilmişti.  

İFK’lı öğrenciler, proje fuarı sırasında yoğun ilgi gören mühendislik kategorisindeki projeleri ‘A New Paper Based Bıosensor Approach For Naked Eye Monitoring Of Cancer Biomarker Microrna Detector’ ile gümüş madalya kazandılar. Afrika’da gerçekleşen bu en önemli bilim fuarında öğrenciler ülkemizi başarıyla temsil ettiler.

Ayrıca, Golden Climate proje fuarında 2 proje, 6.DOESEF’e de katılmaya hak kazandı. Kazanan öğrencilerin başarı belgeleri DOESEF Temsilcisi Proje Bölümü Öğretmeni Cansu İlke KURU tarafından verildi.

Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Koleji Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Karademir " Proje bölümümüzün yoğun çalışmaları sonucu dünyanın dört bir yanında farklı yarışmalarda önemli ödüller kazanılmaktadır. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum." dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Azat Yeşil'in baba acısı...
Sonraki Haber Statsız İzmir bir kez daha düştü!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?