ANA SAYFA > EKONOMİ > İduğ: Türkiye ekonomisini otomotiv sırtlıyor

İduğ: Türkiye ekonomisini otomotiv sırtlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İduğ: Türkiye ekonomisini otomotiv sırtlıyor

İSO 500’de ilk onda 5, ilk üçte de 2 otomotiv devi yer buldu. Listede birinci sıradaki Tüpraş’ın ardından ikinci sırada Ford gelirken, üçüncülüğü ise TOFAŞ aldı. İlk ondaki diğer otomotiv şirketleri ise 4. sırada Oyak-Renault, 6. sırada Toyota Otomotiv, 8. sırada Hyundai Assan Otomotiv oldu.

Bu listenin otomotiv sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu bir kez daha kanıtladığını ifade eden Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, “Türkiye’nin devleri demek olan ilk 10 şirket arasında 5 otomotiv firmasının olması çok önemli. İlk üçte iki firmamızı görüyor olmamız da sektörümüzün büyüklüğü ve gücü açısından dikkat çekici” diye konuştu.

Geçtiğimiz sene 5. sırada olan TOFAŞ’ın bu sene üçüncü sıraya, geçen sene 15. sırada olan Toyota Otomotiv’in ise hızlı bir yükselişle 6. sıraya yükseldiğine dikkat çeken Mustafa İduğ, “Geçen sene ikincilikteki yerini koruyan Ford, 4. sıradaki yerini koruyan Oyak-Renault ve 8. Sıradaki yerini koruyan Hyundai Assan ile beraber ilk onda 5 şirketimizin yer bulması sektör adına umut verici” dedi.

Otomotiv yan sanayi şirketlerinin de listede yükseldiğine dikkat çeken Mustafa İduğ, otomotiv sektörü olarak 2016 yılı ilk çeyreğindeki ihracat rakamlarını 2017 ilk çeyreğinde yüzde 26,5 arttırarak 7 milyar 11 milyon 763 bin dolara çıkarttıklarını hatırlatarak “Türkiye ekonomisi genel ihracat rakamlarının beşte birini sektör olarak tek başımıza göğüslüyoruz. 2017 yılında da sektör adına yatırımlar ve hamleler sürecek ve Türkiye ekonomisine katkı koymayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Yamanlar’a tırmanma duvarı…
Sonraki Haber Çeşme Kalesi'nde sesin büyüsüyle tanışın

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?