ANA SAYFA > EKONOMİ > İduğ: İzmir yerli otomobil üssü olsun

İduğ: İzmir yerli otomobil üssü olsun

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İduğ: İzmir yerli otomobil üssü olsun

Ege Otomotiv Derneği’nin (EGOD) yerli otoda ticari araç üretimi önerisine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den destek geldi.

Özlü, yerli otomobilin 2019 Mart ayında yollarda olacağını açıklamasının ardından ilk olarak ticari taksi üretimine başlanacağının açıklanması Egeli otomotivcileri sevindirdi. Ticari taksi olarak başlayacak yerli otomobilin otomotiv sektörünü yeni rekorlara götüreceğini ifade eden İduğ,  “Yerli otomobili ilk olarak ticari taksi kategorisinde üretmemiz ile iç piyasada canlanmanın daha hızlı olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda otomobilimizi ihraç etme konusunda ticari araç üretmek rekabet piyasasında oldukça başarılı bir hamle. Yerli otomobil üretiminde İzmir’in üretim üssü olması için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Sektör 2023’e kitlendi

Türkiye’nin 2023 yılında hedeflediği 500 milyar dolar ihracat rakamına yerli otomobil üretiminden sonra oldukça kolay ulaşılacağını açıklayan İduğ, “Ülke ekonomimizin lokomotifi olan otomotiv sektörü ve yan sanayi sektörünün büyümesi ile ihracatta kimsenin kıramayacağı rekorlar kırabiliriz. Sektör olarak amacımız 2023’te hedeflediğimiz 500 milyar dolarlık ihracat rakamı” diye konuştu.

“İzmir hazır”

İzmir’in otomotiv sektöründe önemli rol üstlendiğini dile getiren İduğ, yerli otomobil üretiminde İzmir’in üretim üssü olarak göreve hazır olduğunu açıkladı. İzmir’in dinamiklerinden yararlanılması gerektiğine vurgu yapan İduğ, “Diğer bölgelerde yatırım yapılacak yer kalmadı. Ancak İzmir sahip olduğu ticaret hacmi ve liman avantajı ile Avrupa’ya yakın olması ile elinde bulundurduğu avantajları sektörde çok daha iyi kullanabilir. Yerli otomobil üretiminde İzmir’e yapılacak yatırımlarda elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dr. Bülent Zeren Turnuvası'nda Karşıyaka şampiyon
Sonraki Haber Tolkar Genç Karşıyakalılar'dan Adanaspor'a 31 fark

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?