ANA SAYFA > TEKNOLOJİ > i-Parmak geliyor

i-Parmak geliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
i-Parmak geliyor

Apple yeni iPhone’un mobil cüzdan olarak da kullanılabilmesi için American Express, MasterCard ve Visa ile işbirliği yaptı.

Apple’ın 9 Eylül’de yeni akıllı cep telefonu iPhone 6’yla birlikte kendi mobil ödeme sistemini de tanıtacağı ileri sürüldü. Bloomberg Ajansı, Apple’ın mobil ödemeler için American Express (AmEx), MasterCard ve Visa ile işbirliği yaptığını yazdı. Kredi/banka kartlarının yerini almaya hazırlanan, ilk kez bir yakın alan iletişim çipinin eklenmesi ile mobil ödemeleri kolaylaştıracak sistemde parmak izi kontrolüne dayalı bir güvenlik uygulanacağı iddia edildi. Parmak izi tanıyan Touch ID ile birlikte yeni iPhone’daki mobil ödeme sistemi tüketicilere parmak izlerini okutarak ödeme yapma imkânı sağlayacak.

Buna göre mağazalarda, MasterCard, Visa ve American Express’in POS cihazlarının yanında Apple’ın mobil ödeme sistemi için geliştirilecek özel aparatlar yer alacak.

Apple’ın başını ağrıtması beklenen iCloud sızıntısı şirketin hisselerini etkilemedi. iPhone 6 lansmanına günler kala gerçekleşen hacker saldırısının ardından Apple hisseleri yüzde 0.2 değer kazanarak 102.5 dolardan işlem gördü. Jennifer Lawrence, Kate Upton ve Kirsten Dunst gibi ABD’li ünlülerin özel fotoğrafları 31 Ağustos’ta iCloud hesaplarını hack’leyen bilgisayar korsanı tarafından internete sızdırılmıştı. Kullanıcıların fotoğraflarını ve videolarını yedeklemelerini sağlayan bulut hizmeti iCloud’da güvenlik açığı olup olmadığı tartışılıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türkiye'nin ilk doktoralı mankeni
Sonraki Haber Fuarda böbrek taşı sergisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?