ANA SAYFA > GÜNDEM > Huzurevinde huzur veren konser

Huzurevinde huzur veren konser

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Huzurevinde huzur veren konser

"Yediden Yetmişe Müzikle Sağlık Projedi" kapsamında Karşıyaka Zübeyde Hanım Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi’ndekiler, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü TSM Korosu’nun verdiği konser ile huzur buldular.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü TSM Korosu’nun zaman zaman hüzünlendirdiği, zaman zaman neşelendirdiği konsere, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Türkyılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay, İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nesrin Gedik, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Karşıyaka Halk Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr.Emre Sağdıç, Huzurevi Müdürü Gülçin Halatçı, muhtarlar, yöneticiler ve huzurevi sakinleri katıldı.

Müdür Yardımcısı Dr. Nesrin Gedik konser öncesi yaptığı açılış konuşmasında, "Biliyoruz ki sürekli iş güçle uğraşmak insana sağlık-sıhhat getirmez. Hayatın güzelliklerini de anlamak gerekir. İnsanlık tarihi boyunca Müziğin terapi etkisinin farkında olmuştur.  Günümüzde de müziğin şifa özelliği, terapi özelliği tedavi yöntemleri arasında yerini almıştır. Sizler aile büyüklerimiz aynı zamanda toplumsal ve kültürel hafızalarımız olan büyüklerimizle birlikte şarkı söylemek, hoş vakit geçirmek birlikte olmak istedik. Biliyoruz ki bereket büyüklerle birliktedir inancıyla müzik ruhun ve bedenin gıdasıdır, “Yediden Yetmişe Müzikle Sağlık” diyoruz" dedi.

“Amcalarım, teyzelerim, abilerim, ablalarım…” Diyerek söze başlayan İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Türkyılmaz sağlık için her zaman yanlarında olduğunu belirterek şunları söyledi. “Geçen yıl bir araya geldiğimizde fizik tedavi alanında bir şeyler yapalım, hangi hareketleri yapalım diye çalışalım dedik, bir ablamızdan bir talep geldi. “Bizlere bunları anlatacağınıza bizlere şarkı söyleyin.” Bizde sizlere güzel şarkılar söylemeye karar verdik.”

Şef Kadri Kudret Güner yönetiminde, Münevver Yeral, Nurhan Demir, Nüket Üke, Aykut Ensar Yıldıray Çığırgil, Ayşe Mersin, Gülay Soysal, Ferdane Kahraman, Saim Gubari, Aylin Dolar,  Nesrin Gedik, Nur Mert, Sabahat Özkordağ’ın solistliğinde, huzurevi sakinleri,  koronun söylediği şarkılara eşlik ettiler, dans ederek oynadılar.

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil’in akardion, Dr. Aykut Ensari’nin udu ve şarkıları ile koroya eşlik etmeleri, Müdür Yardımcısı Dr. Nesrin Gedik’in solist olarak şarkı söylemesi dikkat çekti.

Konser sonunda Hoş geldin 2015 pastası kesilerek konuklara dağıtıldı.

 "YEDİDEN YETMİŞE MÜZİKLE SAĞLIK PROJESİ" nedir?

 İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu olarak proje kapsamında İzmir’de bulunan Huzurevi Yaşlı Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezlerinde, Çocuk Ve Gençlik Merkezlerinde programlar düzenlenecektir.  Yediden Yetmişe Müzikle Sağlık Projesi ile yaşlılarda, gençlerde ruh ve beden sağlığı üzerine müziğin terapi etkisi amaçlanmaktadır.

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çocuk Parkında baz istasyonunun işi ne?
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Eurocup'ta Beşiktaş deplasmanında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?