ANA SAYFA > GÜNDEM > Hüseyin Mutlu Akpınar'la 2 yıl

Hüseyin Mutlu Akpınar'la 2 yıl

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hüseyin Mutlu Akpınar'la 2 yıl

Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevinde 2. yılını dolduran Hüseyin Mutlu Akpınar, Gondol Kafe’de düzenlenen buluşmada basın mensuplarıyla bir araya geldi.

30 Mart 2014’te %72’lik rekor bir oy oranıyla Karşıyaka Belediye Başkanlığı’na seçilen Hüseyin Mutlu Akpınar, bugün basın mensuplarıyla bir araya gelerek başkanlık makamında geçirdiği iki yılın bir değerlendirmesini yaptı.

Akpınar’ın başkanlığı döneminde yapılan tüm faaliyetlerin özetlendiği bir videonun gösterimiyle başlanan organizasyonda, daha sonra başkan bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına kendisine destek olan herkese teşekkür ederek başlayan Akpınar, “Karşıyaka halkının üstün gayreti ve olağanüstü desteğiyle 2 yıl önce Karşıyaka Belediye Başkanı seçildim. Mazbatamı aldığım 3 Nisan gününden bu güne kadar da çalışma arkadaşlarımla birlikte, Karşıyaka halkının desteğiyle, biraz önce izlediğiniz hizmetleri yerine getirdik. Bu süre içerisinde bana destek olan öncelikle ailem, partili arkadaşlarım, çalışma arkadaşlarım ve Karşıyaka halkına da bir kez daha sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. “Su götürür, rüzgar uçurur, geriye işler kalır” diyen Hüseyin Mutlu Akpınar, “Sözün eyleme, emeğin işe dönüşürken, inandıklarına, savunduklarına yakışmış mı? Çağrıların yankı bulmuş mu? Bir sofranın kurulmasına, şenlik ateşlerinin yakılmasına, imece coşkusunun uyanmasına yaramış mı? İyi ki varız ve birlikteyiz sevinçlerine dönüş mü? Buna bakmak gerekir. Biz 2 yıldan bu yana küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratmak için büyük bir çaba sarf ettik. Bugün yerel yöneticiliğin çok zor yapıldığı bir süre içerisinde, çok küçük bütçelerle, büyük işler yapmaya gayret gösteriyoruz. Bugüne kadar yapılan işler, büyük paralarla değil, büyük bir aşkla, sevgiyle, sevdayla yapılmış işlerdir. Belediyecilik sadece yol yapmak, kaldırım yapmak değildir. Biz yolu, kaldırımı, temizlikleri, belediye yasasındaki bütün hizmetleri yerine getirirken, onun dışında da hizmetleri yerine getirerek halkımızla bütünleştik” sözleriyle 2 yılın bir değerlendirmesini yaptı.

En büyük eserim Karşıyaka’nın Filizleri

‘Karşıyaka’nın Filizleri Geleceğe Hazırlanıyor’ projesinin kendileri için çok değerli olduğunu belirten Akpınar, “Bana hep soruyorlar, ‘Başkanım 5 yıl içerisinde kente bırakacağınız en önemli eser nedir?’ diye, ben o eseri bıraktığımı düşünüyorum. Karşıyaka’nın Filizleri’yle çok önemli bir yerel yönetim eserini bıraktığımı düşünüyorum. Biraz önce izlediğiniz, Anayasa Meydanı’ndaki anıtı yükseltmeyi herkes yapabilir. 15 metrelik anıtı 40 metreye yükseltiyoruz. En güzel parkları yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin ilk eğitim temalı çocuk parkını yapacağız. Nesiller boyu eğitim görerek bu parktan yararlanan çocukları göreceğiz. Bu da bir eser. Kültür sarayları yapabilirsiniz, kuleleri herkes yapabilir. Ama insana dokunup, insanın yaşamına katkı koymayı herkes yapamaz. O açıdan bunu önemsiyorum” dedi.

“Oraya stat yapmak cinayettir!”

Konuşmasını bitirdikten sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Akpınar, Karşıyaka Stadı ile ilgili bir soru üzerine “Stadyum konusu sadece Karşıyakamızın değil İzmir’in bir sorunu. Sportif başarının stadyumlardan kaynaklanmadığı bugün Türkiye’nin birçok ilindeki takımların başarılarıyla da görülmüş oluyor. Ege Bölgesi’nin medar-ı iftiharı Akhisar Belediyespor’un 2 yıldan beri stadyumu yok ama bugün Süper Lig’de ilk 5’e oynuyor. Demek ki stadyumdan kaynaklanmıyor, yönetsel anlayıştan kaynaklanıyor. Bu stadyum konusunda kent yöneticilerinin yapması gereken iş, kentin doğru planlanması açısından doğru yerde yapılmasını önermesidir. Bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da, ben de, mevcut alanın çok doğru bir yer olmadığını düşünerek, kentin çok dışında olmayan Örnekköy’de sadece bir stadyum değil bir spor kompleksi yapılmasının çok daha doğru olacağına inanıyoruz. O alana stadyum yapmak demek, kentin geleceğini katletmek demektir. O alan, 50’li yıllarda spor alanı olarak imara işlendiğinde yanında konutlar hiç yok. O zamanlarda bir stadyum yapılmış olsaydı, oraya yakışırdı. Ama konutların arasında, hiçbir girişin çıkışın, güvenliğin olmadığı bir bölge içerisinde stadyum yapmak kadar büyük bir cinayet yoktur. Duygularımızla hareket etmemeliyiz” diyerek Yalı’daki Karşıyaka Stadı’na karşı olduğunu tekrar dile getirdi.

Büyükşehir’e göz kırptı, “Görevden kaçmam” dedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “2019’da aday olmayacağım” sözlerinin kendisine hatırlatılarak, Büyükşehir’e aday olmayı düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine de konuşan Akpınar, “Siyaset, bir yaşam biçimidir. Bir meslek değildir. Benim de siyaset mesleğim değil yaşam biçimim oldu. Ben bugün, bu yaşta ‘Ben ilçe belediye başkanlığı görevimi yapıcam, sonra evime dönücem’ dersem, yalan söylemiş olurum. Sonuçta siyasette hedefler olacaktır. Hedefi olan insan, başarılı insandır. Hedefi olmayan insandan başarı bekleyemezsiniz. Ben siyaset yapmaya devam edeceğim ama siyaset yaparken ilkelerimden hiçbir zaman ödün vermeyeceğim. Belediye Başkanı olduğum güne kadar, parti içerisinde ‘Ben siyasetten ne alabilirim’ diye değil, ‘Ben siyasete ne verebilirim’ anlayışıyla siyaset yapmış bir insan olarak, hırsla siyaset yapmam. Benim ne istediğim çok önemli değil, ben kendimi hazırlarım, toplumun ne istediği önemlidir. Sayın Aziz Kocaoğlu bana göre çok erken bir açıklama yaptı. Yarın 2019 şartlarında Aziz Kocaoğlu’na yeniden ihtiyaç olduğu zaman, Aziz Kocaoğlu’nun ‘Ben olmayacağım, istemiyorum’ deme hakkı yok. Siyasete gönül vermiş, yöneticilik yapan insanlar, kendi istekleriyle değil, istenenle hareket ederler. Bana 2019 geldiğinde, ‘Karşıyaka’da belediye reisliği yapacaksın’ derlerse, burada yaparım. ‘Git başka yerde yapacaksın’ derlerse orada da yapar, kimseyi mahçup etmem. Ama mahçup edeceğimi anladığım zaman da ‘Ben istemiyorum’ derim. Ama bana derlerse ki ‘Evine dönüyorsun’, ben önce evimin reisiyim, evime de giderim” sözleriyle görevden kaçmayacağı mesajını verdi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Akpınar:İki yılda marka olduk, örnek alındık
Sonraki Haber Geleceğin büyüklerine hijyen eğitimi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?