ANA SAYFA > SPOR > Hüseyin Mutlu Akpınar: Siyaset ve spor iç içe girmemeli

Hüseyin Mutlu Akpınar: Siyaset ve spor iç içe girmemeli

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hüseyin Mutlu Akpınar: Siyaset ve spor iç içe girmemeli

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, KSK genel kuruluna 2 gün kala açıklama yaptı.

Sporu asla siyasetin içine sokmamak gerektiğini, şfade eden ve Karşıyaka Spor Kulübü'ne yasaların verdiği yetkilerle destek olduğunu söykleyen Akpınar, “Bana göre sanat ve spor da siyaset kullanılamaz. Belediye başkanı olarak yasal sınırlar içerisinde yapacağım tüm yardımları zaten kulübe yapıyorum. Bu süreç, üyelerin kendi özgür iradesi ile oy kullanacağı durumdur. Kimse siyaset dili oluşturmamalıdır. Kimse kimsenin adına çıkıp da konuşmamalıdır. Siyaseti buna alet etmemelidir. Karşıyaka Spor Kulübü 102 yıllık bir spor kulübüdür. Tarihin hiçbir döneminde siyasetle değil bu zamana kadar sportif faaliyetlerle gündeme gelmiştir. Siyaset ve sporun içine siyaset girmemelidir. Bu kitlesel bir ilgi alanıdır. Sporun sağı solu, ortası olmaz. Belediye başkanı olarak üstüme düşen kentin takımına sahip çıkmaktır. Sorumluluğunu fazlasıyla yerine getiriyorum” dedi.
Başşkan Akpınar, İstanbul’dan İzmir’e gelerek kulübe yardım yapacağını açıklayan İşadamı Erdal Acar’dan sonra yaşanan değişik atmosferi de yorumları Akpınar, “Eğer birisi gelip bu şekilde çalışmalar yapıyorsa Karşıyakalıların da kendisi düşünmesi gerekir. Çeşitli kampanyalar ve aktiviteler düzenlendi ama ilgi görmedi. Ben Karşıyaka camiasının kendi kulübüne sahip çıkacağına inanıyorum. Çıkması da gerekiyor. Tabi ki yardım eden, destek veren kimseye ‘niye destek veriyorsun’ demeyiz. Destekler iyi niyetle, karşılık beklemeden yapılıyorsa ona da saygılı davranırız” diye konuştu.
Kulüpte önceliğin mali disipline verilmesi gerektiğini de belirten Akpınar, görevde olan yönetimin başlattığı çalışmaların devam etmesini istedi. Akpınar, “Önemli olan sağlıklı bir şekilde bu anlayışın devam etmesidir. Kulüp sevdalıları para verirken gönül rahatlığı ile vermelidir. Benim param doğru yere kullanılıyor diye düşünmelidir. Para iyi kullanılırsa gelecek açısından da iyi olur” dedi.
Genç başkan Hüseyin Mutlu
Akpınar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımına başlanacak olan Yalı’daki yeni stat projesinin Karşıyaka’nın ihtiyacını karşılamayacağını tekrarladı. Akpınar, “Belediye başkanları kenti düşünen daha sağlıklı bir şekilde yaşanabilir olması için çalışan kişidir. Stat kentleşme anlamında doğru değildir. Halen daha aynı şeyi düşünüyorum. Bu işi yapmak için kolları sıvayanları da engelleyen yok. Yasa açıktır. Kazmayı vurabilirlerdi. Oturma kapasitesi 10 bin olan bir stat yetersizdir. Bir yatırımı yapacaksınız yatırıma bir kere yapmalısınız. Burası sadece dükkanları ile anılacak bir yer olmamalıdır. Bizim önerimiz Yalı’daki tarihi doku korunmalı. U 19 takımlar buraya gelmeli, tartan pisti kalmalı, kapalı spor salonu ve yelken kulüp korunarak yüzme havuzu açılmalıdır. Gerçek takımın takımın da maç yapacağı maç 30-35 bin kişilik olmalıdır. Ben, kesinlikle kulübe dava açmadım. Kentin geleceğini düşündüm. Umarım tarih beni haklı çıkartmaz. Gidilen yolda da bunun yanlış olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Erdal Acar TFF'ye yatırdığı parayı bağışladı...
Sonraki Haber Karşıyaka’da coşkulu kutlamalar…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?