ANA SAYFA > EĞİTİM > Hüseyin Mutlu Akpınar, KARGEM’de velilerle buluştu

Hüseyin Mutlu Akpınar, KARGEM’de velilerle buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hüseyin Mutlu Akpınar, KARGEM’de velilerle buluştu

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, iki bine yakın öğrencinin ücretsiz eğitim aldığı Karşıyaka Gençlik Eğitim Merkezi KARGEM’in yeni dönem açılışında hem öğrencilerle hem velilerle bir araya geldi. Eğitim sistemindeki değişiklikleri eleştiren Başkan Akpınar “Anne-babaların ve evlatlarımızın kafası karışık. Atatürk’ün işaret ettiği eğitim sistemine ve Köy Enstitüleri modeline yeniden dönülmeli” diye konuştu.

Karşıyaka Gençlik Eğitim Merkezi KARGEM, yeni eğitim öğretim dönemine yaklaşık 2 bin öğrenci ile başladı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da ihtiyaç sahibi öğrencilerin ücretsiz eğitim desteği aldığı KARGEM’in yeni sezon açılışında hem velilerle hem de öğrencilerle buluştu. KARGEM binasındaki toplantıya, yüzlerce veli ve öğrenci katıldı.

Türkiye’deki eğitim sistemini ve son zamanlardaki değişiklikleri eleştiren Başkan Akpınar “Yıllardır birçok sınav sistemi denendi, kaldırıldı. En son TEOG uygulaması durdu. Anne babalar olarak adeta kafamız döndü. Çocuklar neye çalışacaklarını, veliler de evlatlarını hangi sisteme göre hazırlayacaklarını şaşırdı. Eğitim sistemi deneme yanılma tahtası değildir. Her Milli Eğitim Bakanı kafasına göre eğitim sistemini değiştirirse başarıya ulaşamayız. Şimdi hangi sistem ile geleceğe hazırlanacağımızı tam olarak bilemiyoruz. Türkiye’de bir eğitim cinayeti işleniyor ve bir jenerasyon yok ediliyor” dedi.
 
Sınav sisteminin sık değiştirilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını savunan Başkan Akpınar “Eğitimin kurtuluşu ikide bir sınav sistemini değiştirmek değildir. Arayışlara girmeden, kafa yormadan, eğitim sisteminde Mustafa Kemal Atatürk’ü rehber edinmek en büyük kurtuluştur. Yeni maceralara gerek yok. Bugün başarıyı istiyorsak, Köy Enstitüleri modelini eğitim sistemine yeniden sokmamız gerekir. Sevgili öğrenciler; derslerinize iyi çalışın. Ezberlemeyin, anlayın. Vatana ve Cumhuriyet’e bağlı evlatlar olun. Eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Altuğ: Atilla Güneş'e olan inancımız tam
Sonraki Haber ÇEKOOP'tan Başkan Akpınar’a ziyaret...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?