ANA SAYFA > EĞİTİM > Hızlı okuma ile sınav başarısını artırmak mümkün

Hızlı okuma ile sınav başarısını artırmak mümkün

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hızlı okuma ile sınav başarısını artırmak mümkün

Liderlik Okulu Kurucusu ve Kişisel Gelişim Uzmanı Erkut Ergenç, hızlı okumayı öğrenmenin sınav başarısını arttırdığını söyledi.

Hızlı Okuma Eğitimleri, yoğun bir sınav maratonuna giren öğrencilere önemli katkılar sağlıyor. Hızlı Okuma Eğitimleri hakkında bilgi veren Liderlik Okulu Kurucusu ve Kişisel Gelişim Uzmanı Erkut Ergenç; "Hızlı Okuma Eğitimi, göz ve beyin arasındaki psiko-motor okuma koordinasyonunu yeniden programlayarak dikkat alışkanlığını kişinin özel gayretine ihtiyaç bırakmadan bilinç altına yerleştirir. Bu eğitim alındığında kişinin okuma hızı 2-6 kat artar. Eğitim sayesinde dikkat ve koordinasyon becerileri gelişir. Görme ve yanal görme alanlarındaki görme seviyesinde artış gerçekleşir. Bu sayede bu eğitimi alan öğrencilerin, sadece sözel derslerde değil, geometri ve matematik derslerinde çıkan soruları çözme becerisi hızlanır ve kolaylaşır. Hızlı Okuma becerisinin kazanılması hafızayı da güçlendirir" dedi. 
 
Hızlı Okuma becerisini kazanan öğrencilerin, uzun paragraflardan oluşan sözel bölüm sorularında başarı oranlarının artacağına dikkat çeken Ergenç, "Eğitimle birlikte dikkat ve anlama becerileri gelişir. Eğitimi alan öğrencilerin, sözel bölüm alanındaki sorularda başarı oranı artar. Yapılan araştırmalar, bu eğitimin başarı oranını yüzde 50'ye kadar artırtığını ortaya koyuyor. Bununla birlikte en temelde hızlı okuma öğrenciye zaman da kazandırır. Sınava giren bir öğrenciyi düşünelim. Soruları bir an önce okuyup çözmek için çaba gösterir. Çünkü öğrenci soruları yanıtlarken zamanla da yarışır. Hızlı okuma eğitimi almış bir öğrenci, soruları daha çabuk çözeceği için, eksik yaptığı ya da boş bıraktığı sorulara daha fazla vakit ayırabilecektir" diye konuştu . 
 
EĞİTİM 28 GÜNDE TAMAMLANIYOR
Türkiye'nin en büyük eğitim platformları arasında yer alan Liderlik Okulu bünyesinde Uzaktan Eğitim ile Türkiye’nin her köşesine Hızlı Okuma Eğitimi'nin de verildiğini ifade eden Ergenç, "Eğitimi 28 günde tamamlayarak, hızlı okuma becerisini kazanabilirsiniz" dedi. Ergenç, konuyla ilgili daha detaylı bilginin www.liderlikokulu.com.tr adresinden alınabileceğini bildirdi. 
 
HIZLI OKUMA EĞİTİMİNİN FAYDALARI
Zaman tasarrufu sağlayarak, sınavlardaki başarı şansını yükseltir
Anlama ve dikkat becerilerini geliştirir. 
Geometri gibi şekle dayalı derslerde dikkat yoğunluğunu artırarak, soru başarınızı artırır.
Hafızayı güçlendirir.
Özgüveni yükseltir.
Bilgi yoğunluğu ve kelime dağarcığını artırır.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Doğa tutkunları bu merkezde buluşacak
Sonraki Haber Karşıyaka'da Divan Kurulu toplanıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?