ANA SAYFA > SAĞLIK > Her yıl 1 milyon kadın meme kanserine yakalanıyor

Her yıl 1 milyon kadın meme kanserine yakalanıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Her yıl 1 milyon kadın meme kanserine yakalanıyor

Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık kapsamında Ege Üniversitesi 20 Mayıs Toplantı salonunda "Memeniz size ihanet edebilir. Erken tanı hayat kurtarır" başlıklı bilgilendirme semineri düzenlendi.

Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen seminerde konuşan Merkez Müdürü Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu, meme kanserinin kadınları çok etkilediğini ve sekiz kadından birinin meme kanserine yakalanma riski olduğunu söyledi. Erken tanının meme kanseri ile mücadelede çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Haydaroğlu, süt bezleri ve kanalları döşeyen hücrelerin kontrol dışı çoğalmasının meme kanserine neden olduğunu ve her yıl 1 Milyon kadının meme kanserine yakalandığını belirtti.

“MEME KANSERİNE YAKALANMADA AİLESEL YATKINLIK ÖNEMLİ”

Kadınların yüzde 70'inde meme kanserine yakalanma riski olduğunu ve kadın kanserlerinin yüzde 18'nin meme kanserinin oluşturduğunu aktaran Prof. Dr. Haydaroğlu, meme kanserine yakalanmada ailesel yatkınlığın önemli olduğunu ve BRCA-1 ve BRCA-2 gen mutasyonlarına sahip olan kadınlarda yüzde 80 meme kanserinin gelişme gösterdiğini söyledi. Meme kanseri ile tüketimin doğru orantılı olduğunu da söyleyen Prof. Dr. Haydaroğlu, "Fazla alkol alan kadınlar, radyasyona maruz kalan kadınlar ve fazla yağ tüketen kadınlarda meme kanseri 2 kat daha fazla görünüyor. Japonya’da atom bombası sonrası radyasyona maruz kalan kadınlar meme kanseri 2 ile 4 misli görülmüştür. Meme kanseri radyasyondan etkilendikten sonra uzun bir zaman sonra görülüyor" diye konuştu. Meme kanserinin yakalananlar için "Korkunç" bir durum olmadığını ifade eden Haydaroğlu, erken teşhisin hayat kurtardığını ve özellikle 30 yaş üzeri kadınların düzenli olarak kontrollerini yaptırmaları gerektiğini anlattı.Seminer soru-cevap bölümünden sonra müzik dinletisiyle sona erdi.

Ayrıca Prof. Dr. Haydaroğlu, Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık kapsamında 31 Ekim saat 19.00'da Konak tarihi saat kulesinde pembe ışıklandırma yapılacağının bilgisini verdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Rober Hatemo suskunluğunu bozdu...
Sonraki Haber Sezaryanla doğum oranındaki azalma teşekkür belgesi getirdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?