ANA SAYFA > EĞİTİM > Her sınıfın bir yetim kardeşi var

Her sınıfın bir yetim kardeşi var

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Her sınıfın bir yetim kardeşi var

Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesinin İnsanı Yardım Derneği (İHH) ile yürüttüğü “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin yeni eğitim dönemi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Narlıdere Huzurevi’nde yapılan toplantıya Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İzmir Temsilcisi Ali Musa Bina, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay, İHH Başkan Yardımcısı Osman Yağmur, İHH Genel Merkez Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, İHH İzmir Şube Başkanı Rasim Çalar, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, vakıf ve dernek başkanları ile Eğitim-Bir-Sen temsilcileri katıldı.

2015’te 250 yetime sahip çıkıldı

Programda selamlama konuşmasını gerçekleştiren İHH Genel Başkan Yardımcısı Osman Yağmur, sadece 2015 yılında Eğitim-Bir-Sen İzmir öncülüğünde yürütülen kampanya kapsamında 250 yetime sahip çıkıldığını belirterek, “Yetimlere dünyanızda siz de yer açın” çağrısında bulundu. Yağmur, bir sonraki yıl ise hedeflerinin 500 yetime kol kanat germek olduğunu söyledi.

Bina: Sınıflarımızı iyilikte yarıştırıyoruz

Yağmur’un ardından konuşan Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina ise, Eğitim-Bir-Sen’in projeye dahil olduğu andan itibaren çalışmanın büyük bir ivme kazandığını ve sahip çıkılan yetim sayısında ciddi bir artış yaşandığını kaydetti. Bina, “Dünyanın dört bir yanındaki yetimlere ulaşarak, onları legal ya da illegal birtakım örgütlerin, birliklerin güdümünden ve sömürüsünden kurtarıp kol-kanat olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda çok büyük bir sorumluluğu yerine getiriyoruz. Yetimlerin barınma, eğitim gibi bir takım ihtiyaçlarını yerine getirmenin yanı sıra, Afrika’da açılacak bir su kuyusunun da değerinin büyük olduğunu biliyoruz. Bu anlamda bölgede su kuyuları açarak Afrika’ya can oluyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, bu eğitim döneminde de projeye sahip çıkıyor, ‘Yetimlere dünyanızda yer açın’ diyor ve sınıflarımızı 'iyilikte yarışır' düzeye ulaştırıyoruz” diye konuştu.

Programda İHH’nın projeye yönelik tanıtım filmleri toplantıya katılanlara izletilirken, farkındalık oluşturması amacıyla hazırlanan broşürler toplantı sonunda katılımcılara dağıtıldı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP'li Sındır: Akıllı yöneticilere ihtiyacımız var
Sonraki Haber Hoca adaletli olmalı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?