ANA SAYFA > EĞİTİM > 'Her Çocuk Farklı, Her Çocuk Eşit' projesi örnek proje seçildi

'Her Çocuk Farklı, Her Çocuk Eşit' projesi örnek proje seçildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
'Her Çocuk Farklı, Her Çocuk Eşit' projesi örnek proje seçildi

İZKA’ dan alınan 614 bin liralık hibe ile sürdürülen proje “Her Çocuk Farklı, Her Çocuk Eşit” projesi “Eğitim Reformu Girişimi” tarafından da örnek projeler arasında seçildi. Proje, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı kapsamında çıktığı teklif çağrısında 614 bin lira hibe desteği almıştı.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Karşıyaka Anaokulundaki uygulamaları incelediler.

İstanbul’da Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenen ve farklı illerden yönetici ve öğretmenlerin katıldığı İyi Örnekler Konferansına davet edilen “Her Çocuk Farklı, Her Çocuk Eşit” projesi, dezavantajlı gruplar içerisindeki okulöncesi çağında çocuklar ile özel gereksinimli öğrencilere yönelik eğitim- öğretim ortamlarının iyileştirmesine katkı sağlıyor.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu’na projenin uygulanması konusunda bilgi veren Karşıyaka Anaokulu Müdürü Özlem İnal “Öğrencilerimizi mutlu görmek bizi amacımıza ulaştırdığımızı göstermektedir. Karşıyaka Anaokulu, MEB tarafından yürütülen “Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi” ve Karşıyaka Kaymakamlığı tarafından yürütülen İZKA destekli “Her Çocuk Farklı Her Çocuk Eşit” Okulöncesi Eğitimde Yenilikçi Yaklaşım ve Uygulamalarla Bütünleştirme Eğitimi” projesini birlikte uygulamaktayız. Karşıyaka Anaokulu her yıl kendi bünyesinde farklı kurumlarla işbirliği içerisinde yürütmekte olduğu öğretmen, ebeveyn eğitimleri ve eğitim materyallerinin okula kazandırılması yoluyla kaynaştırma/bütünleştirme çalışmalarına aralıksız devam etmektedir” dedi.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ise şöyle konuştu. “Proje çalışmalarının başarılı bir şekilde sürdürülmesini görmek memnuniyet verici. Çocuklarımızın birlikte oyun oynamalarının sevincini görmek daha da güzel. İlçe milli eğitim müdürümüz ile birlikte her zaman çocuklarımızın mutluluğu için destek olacağız.”

Haber foto: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Filede; Karşıyaka Özel Yamanlar Ortaokulu Türkiye Şampiyonu...
Sonraki Haber Genç Bilim İnsanları Türkiye’de...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?