ANA SAYFA > İZMİR > Her bir araç için 12 ağaç...

Her bir araç için 12 ağaç...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Her bir araç için 12 ağaç...

Daha yeşil bir kent ve daha temiz bir hava için eyleme geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, filosundaki her bir araç ve iş makinesine karşılık 12 ağaç dikiyor. İlk aşamada Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde başlatılan proje kapsamında 251 araç için 3 bin 12 ağaç dikildi. Büyükşehir, sadece bu proje için gelecek yıl tam 54 bin 792 ağaç dikecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, filosundaki kara taşıtları ve iş makineleri ile deniz taşıtlarının doğaya saldıkları karbondioksit gazının azaltılması ve kentteki hava kalitesinin arttırılması amacıyla yeni  bir proje başlattı. Karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen proje kapsamında,  mevcut araç ve iş makinelerinin ortalama güç değerleri ve yıllık yaptıkları yol miktarları hesaplanarak mevcut ve alınacak her bir yeni araç için 12’şer adet ağaç dikilmesi kararlaştırıldı.

Bu amaçla projenin ilk aşamasında, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan 251 adet araç ve iş makinesine karşılık 3 bin 12 adet ağaç dikildi. Buca Sosyal Yaşam Kampusu, Kasaplar Meydanı, Bayraklı Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı, Alsancak Liman Caddesi, Mürselpaşa ve Yeşildere Orta Refüjleri, Bostanlı Kıyı Düzenleme Projesi, Sahilevleri Rekreasyon Alanı, Kadifekale, Ulukent, Uzundere ve Çiğli Balatçık ağaçlandırma sahaları, projenin uygulama alanı olarak seçildi.

Projenin 2. aşamasına ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm birimleri ile İZSU, ESHOT Genel Müdürlüğü ve bağlı şirketleri dahil edilecek. 2017 yılı itibari ile 4 bin 566 adet araç ve iş makinesi için toplam 54 bin 792 ağaç dikilmesi hedefleniyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kentsel Dönüşüm'de tıkla öğren dönemi
Sonraki Haber Kaf Kaf son dakikada yıkıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?