ANA SAYFA > SAĞLIK > ''Her baş dönmesi Vertigo değildir''

''Her baş dönmesi Vertigo değildir''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Her baş dönmesi Vertigo değildir''

Agora Sohbetleri’ne katılan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İbrahim Korhan, burun estetik ameliyatları, bademcik enfeksiyonları, sinüzit, grip, soğuk algınlığı, vertigo, kulak hastalıkları ve nefes problemleri hakkında bilgi verdi. Dr. Korhan, her baş dönmesinin vertigo belirtisi olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

Balçova'daki Agora Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilen Agora Sohbetleri etkinliğinde konuşan Özel ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahı Tıp Merkezi doktorlarından Op. Dr. İbrahim Korhan, geniz etinin çoğu zaman genetik sebeplere bağlı olduğunu, bunun dışında bağışıklık sisteminin zayıflığının da geniz etine zemin hazırladığını dile getirdi. Dr. Korhan, “ Geniz etinin genetik nedenleri dışında bağışıklık sisteminin zayıf olması ve sık enfeksiyon geçirmek geniz etinin oluşmasına sebebiyet vermektedir. Bunun yanında alerjik hastalarda geniz eti problemleri daha sık görülüyor. Alerjik reaksiyonlar oldukça geniz eti büyüyor, geniz eti büyüdükçe alerjik reaksiyonlar artıyor. Bu durum kısır bir döngüye neden oluyor. Bunun önüne geçebilmek için geniz etinin ameliyatla alınması gerekiyor” diye konuştu. 
 
“Uykuyu Etkiliyorsa Ameliyat Şart”
Geniz etinin alındıktan sonra tekrarlama riskinin çok az olduğunu aktaran Dr. Korhan, “Bizler geniz etinin tekrarlama oranını yaklaşık %2 olarak görüyoruz. Geniz eti reaktif bir dokudan oluşmaktadır. Kapsüllü bir yapı olduğu için tümünü alma şansımız yok. Bu durum da geniz etinin tekrarlamasına yol açabilir fakat düşük bir ihtimaldir” dedi. Ameliyatın endikasyonunun çok net olduğunu dile getiren Dr. Korhan, “Uyku kalitesini bozuyor veya çok sık enfeksiyona neden oluyorsa ameliyat gerekir. Antibiyotik kullanmayı gerektiren enfeksiyonlar varsa ameliyatı tavsiye etmiyoruz” diye konuştu.
 
 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kocaoğlu: Kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz
Sonraki Haber Kent Ormanı sonbahar renklerine büründü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?