ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Hekimoğlu Operası ilk kez İzmir'de

Hekimoğlu Operası ilk kez İzmir'de

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hekimoğlu Operası ilk kez İzmir'de

Ulusal opera repertuvarımızda önemli bir yeri olan ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan bir eşkıya öyküsünün anlatıldığı Hekimoğlu operası, destansı diliyle ve o dönemin toplumsal yapısını öne çıkaran kostüm ve dekorları ile bizden bir eser.

Librettosu Bertan Rona tarafından yazılan iki perdelik eserin orkestra şefliğini eserin bestecisi Tolga Taviş ile Tulio Gagliardo dönüşümlü olarak üstleniyorlar.

Bir Karadeniz köyünde; küçük yaşta babası öldürülmüş olan Hekimoğlu İbrahim, Sefer Ağa’nın koruması altında büyümüştür. Hekimoğlu küçükken fark etmese de köydeki dedikodularda; Hekimoğlu İbrahim’in babasının Sefer Ağa tarafından öldürtüldüğü dilden dile dolaşmaktadır. İbrahim büyüyünce bu dedikodulardan rahatsız olmasına rağmen, Sefer Ağa’nın kızı Narin’le olan gönül bağı nedeniyle rahatsızlığını gizlemeyi yeğler…  

Dünya prömiyeri, 18 Ekim 2014 tarihinde Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından gerçekleştirilen Hekimoğlu operası, bu defa İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından 14, 16,18 Mart 4, 6, 20, 22 Nisan tarihlerinde İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tatlım Tatlım film ekibi İzmir'e geliyor
Sonraki Haber Bacasız fabrika...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?