ANA SAYFA > SPOR > Haydi Pınar Karşıyaka kalbimiz seninle...

Haydi Pınar Karşıyaka kalbimiz seninle...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Haydi Pınar Karşıyaka kalbimiz seninle...

Türkiye Basketbol Ligi’nin son şampiyonu, İzmir’in gururu Pınar Karşıyaka, tarihinde ilk kez mücadele edeceği THY Avrupa Ligi C Grubu’nda bugün ilk maçına çıkıyor… Tarihe geçecek karşılaşma saat 19.00’da Karşıyaka Spor Salonu’nda… Rakip, İspanyolların dünya çapındaki ünlü kulübü, Katalan devi Barcelona Lassa…

Karşılaşma Lig TV 3'ten canlı yayınlacak. Biletlerin tamamen satıldığı bugünkü maçta Barcelona Lassa'yı ağırlayacak olan Pınar Karşıyaka THY Avrupa Lig'inde daha sonra Panathinaikos (D), Z.Kaunas, Lokomotiv Kuban (D), Stelmet Zielona (D) ile karşı karşıya gelecek.

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Sarıca, Barcelona Lassa önünde son topa kadar savaşacaklarını söyledi. Lige iyi bir başlangıç yaptık. Bu kadar kısa sürede oyuncularımız iyi takım olma yolunda beni memnun etti. Bütün kentte bu heyecanı yaşıyoruz. Avrupa Ligi'nde amacımız gidebildiğimiz yere kadar gidebilmek ve burada kalıcı olabilmek. Güzel bir atmosferde kazanmak en büyük hedefimiz olacak. Başarırız, başaramayız ama biz oyunun içinde olacağız. Her zaman olduğu gibi de son topa kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Bu sezon 2500'e yakın kombine ve VIP kart satan KSK'nin Barcelona maçı için 80 liradan satışa sunup, öğrencilere yüzde 50 indirim yaptığı biletler bir saatte tükendi. KSK, Euroleague yönetimi ve emniyetten izin alıp rakip kontenjanını da kendi taraftarına açtı. İspanyol taraftarlara tribünde 40 kişilik yer ayıran Karşıyaka'nın elindeki son 600 bilet de satışa sunuldu.

Euroleague Final-Four organizasyonuna Almanya'nın Başkenti Berlin ev sahipliği yapacak. 2009'da Euroleague Final-Four organizasyonuna ev sahipliği yapan Berlin, 7 sene sonra tekrar Final-Four'a ev sahipliği yapacak. Mercedes-Benz Arena'da oynanacak bu karşılaşmalar, 12-15 Mayıs 2016 arasında düzenlenecek.

Pınar Karşıyaka'nın yeni transferi Kerem Gönlüm bu sezon 14. kez THY Avrupa Ligi'nde mücadele edecek. Kerem Gönlüm daha önce Ülkerspor, Anadolu Efes ve G.Saray formaları ile devler liginde 232 maça çıktı. Türk oyuncular içinde bu ligde en fazla forma giyen basketbolcu konumunda. Kerem Gönlüm, THY Avrupa Ligi'nde 33 sayı daha bulması halinde 1500 barajını aşacak. KSK'de Ragland, Palacios, Iverson, Justin Carter, Josh Carter ve Can da bu ligde daha önce forma giydi. Sakatlığı yüzünden 31. Cumhurbaşkanlığı Kupası finali ve ligdeki ilk sınavı olan Beşiktaş'a karşı oynatamadığı Amerikalı oyuncu kurucusu Joe Ragland, bugün takımdaki yerini alacak. Bel fıtığı teşhisi konan Joe Ragland, yoğun bir tedavi sürecinin ardından Barcelona Lassa'ya karşı görev yapacak. Konuk ekipte ise uzun bir sakatlık süreci geçiren, ancak geçen hafta Barca'nın Zaragoza ile oynadığı maçta sahalara dönen yıldız oyuncu Juan Carlos Navarro bugünkü maçta forma giyebilecek.
Barcelona kadrosunda Euroleague tarihinin en skorer ismi Carlos Navarro'nun yanı sıra Ante Tomic, Pau Ribas, ülkemizde Beşiktaş forması da giyen Sompo Japan ve Galatasaray Odeabank formaları giyen Carlos Arroyo, geçen sezon Anadolu Efes'te oynayan Stratos Perperoglou gibi yıldızlar var. Adını Euroleague şampiyonluğu yaşayan antrenörler arasına yazdıran Xavier Pascual, 2008 yılından bu yana takımın başında. İspanyol ekipleriyle daha önce 4 maça çıkan İzmir ekibi, bu maçlardan 1 galibiyet ve 3 yenilgi aldı.
Pınar Karşıyaka ilk kez mücadelede edeceği THY Avrupa Lig'inde de gücünü göstermek istiyor. 2012-2013 sezonunda EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali'ne ev sahipliği yapan Kaf-Kaf, finalde Krsyna Kryla'ya yenilerek ikinci oldu. ULEB Avrupa Kupası'nda geçen sezon çeyrek finalde kupaya veda etti. 1975-1976 sezonunda Koraç Kupası'yla Avrupa vitrinine çıkan KSK, 1987-1988 sezonunda Avrupa'nın 1 numaralı kupasında Orthez'e 2 maçta da yenilerek gruplara kalamamıştı. Avrupa'da bugün 134. maçına çıkacak olan Kaf-Kaf, geride kalan 133 maçta 65 galibiyet, 67 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Starları gençleriyle lige katılıyor...
Sonraki Haber Kış dönemi kurslarına Karşıyakalı çocuklardan büyük ilgi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?