ANA SAYFA > EĞİTİM > HavaJet'te burslu okumak için yarıştılar

HavaJet'te burslu okumak için yarıştılar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
HavaJet'te burslu okumak için yarıştılar

Türkiye’de ikinci, Ege’de ilk olan Özel HAVAJET Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 26-27 Mart arasında 5 oturum olarak düzenlediği bursluluk sınavına ortaokul 8. Sınıf öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

İzmir Menemen’de bulunan okul binasında öğrenciler sınavda iken bekleyen velilere de Özel HAVAJET Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda icra kurulu başkanı Mehmet Çelebi tarafından okulun tanıtımı yapıldı.

Sadece Havacılık Alanında Eğitim

HAVAJET’e bini aşkın öğrencinin başvurmasının sevindirici olduğunu belirten okulun İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi “Okulumuzda sadece havacılık alanında mesleki eğitim verilmektedir. Havacılık geleceğin sektörü. Sektörde her yıl 10 bin kişilik istihdam açığı bulunuyor, bu rakam giderek yükseliyor” dedi.

Geçen yıl 110 öğrenci aldıklarını, bu yıl da eğitim kalitesinin belli bir seviyede olması için 100 öğrenci almayı hedeflediklerine dikkat çeken Mehmet Çelebi, “Kaliteli bir eğitim ve donanımlı öğrenciler yetiştirmek, bizim için önde gelen değerler. Havacılığa gönül veren başarılı öğrencilere burs vererek havacılık alanında eğitim şansı vermek istedik.” diye konuştu.

Dünyada İlk Defa Aırbus’ta Lise Stajı

Türkiye’de sadece havacılık eğitimi veren 8 lise olduğunu, dünyada ise Amerika’da bu türde sadece bir lise bulunduğunu ifade eden Özel Havajet Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi şöyle devam etti: “Okul olarak en büyük farklılığımız vizyon sahibi olmamız. Bu konuda çok idealist davranıyoruz. Dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden Airbus ile bir sözleşme imzalayarak bir ilke imza attık. Havajet Uçak Bakım Bölümü öğrencileri bu yıl yaz stajı için Fransa Toulouse’a gidecek ve okulda edindikleri teorik bilgileri pratiğe çevirme imkânı bulacaklar. Lise düzeyinde dünyada bir ilk yaşanacak.”

Haber ve Fotoğraf: Yılmaz Durmaz / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka SGM hasta ve yaşlıları ziyaret etti
Sonraki Haber Ekonomi Bakan Yardımcısı, EİB'nin konuğu oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?