ANA SAYFA > EĞİTİM > Havajet basın mensuplarına tanıtıldı

Havajet basın mensuplarına tanıtıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Havajet basın mensuplarına tanıtıldı

Türkiye’nin ikinci, Ege ve İzmir’in ilk özel havacılık okulu HavajetÖzel Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kuruluş amacını ve hedeflerini İzmir’deki gazete ve haber ajanslarında görev alan basın mensuplarıyla paylaştı.

Havajet İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi, Ege Bölgesi ve İzmir’in ilk Özel Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olan Havajet ile sektörün önde gelen ulusal ve uluslararası firmalarına, İzmir’den eğitimli insan kaynağının yetişmesine öncülük ederek, sektöre değer katma amacında olduklarını belirtti. Havacılık sektöründe tecrübe kazanmış, geniş bilgi ve çevre birikimine sahip danışma kurulu ile beraber sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynağı profilini çok iyi bildiklerini aktaran Çelebi, “Çocuklarımıza bu doğrultuda eğitim verip, onların sektör içerisinde aranan özelliklere sahip olmalarını sağlayacağız. Yönetim kurulu, danışmanlar kurulu ve eğitim-öğretim kadromuzla beraber sadece havacılık branşında eğitim vermeye odaklandık. Sağlam bir misyonu ve geleceğe dönük vizyonları olan bir kurum olarak bütün enerjimizi havacılık sektörü çerçevesinde harcıyoruz. Eylül 2014’te uçak bakım, kabin hizmetleri ve hava yolu lojistiği olmak üzere 3 farklı havacılık branşında eğitime başladık. Ayrıca, branşı ne olursa olsun çocuklarımızın tamamı için havacılığın genel resmini görmelerini sağlayacak şekilde çapraz eğitim hazırlıyoruz. Dört yıllık lise eğitimleri sonunda çocuklarımız almış oldukları mesleki eğitim ile yaşıtlarının bir adım önünde, dünya çapında geçerliliği olan bir mesleğe ilk adımlarını atmış olacaklar. Çocuklarımız umutsuzca iş arayan değil, kendilerine sunulan iş alternatifleri arasından en uygun olanını seçen ve aranan özelliklere sahip bireyler olacak.“ dedi.
Havacılığın ana dilinin İngilizce olduğunu, etkili bir şekilde İngilizce diline hakim olmayanların havacılıkta kariyer yapma imkanı bulamadığını da belirten Çelebi,bu nedenle ilk iki yılı yoğunlaştırılmış program ve son iki yılı meslek İngilizcesi olmak üzere İngilizce eğitim verdiklerini, yaz okulu olarak Malta’da dil eğitim imkânı sunduklarına dikkat çekti.
Dünyanın en büyük uçak motor üreticisi firmaları, havacılık eğitim kurumları ve hava yolu şirketleri ile ön protokol imzaladıklarını anlatan Çelebi, sözlerine şöyle devam etti. “Airbus ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma, Sunexpress, Atlasglobal ile yaptığımız protokoller ve Uçak Bakım Okul Komutanlığı ile kardeş okul projemiz kısa sürede geldiğimiz noktayı gösteriyor. Önümüzdeki hafta dünyanın en büyük uçak üreticisi BOEING ile yapacağımız görüşmelerden de güçlü bir protokol ile döneceğimize inancımız tam.

Çocuklarımızın başkaları için de faydalı olabilmeleri için sosyal sorumluluk projelerimiz, vazgeçilmemiz olacaktır. Kültür sanat, tarih ve teknoloji dallarında öğrenci kulüpleri kurduk. Çocuklarımıza en üst seviyede bir eğitim vermeyi ve çocuklarımızın bundan maksimum katkıyı sağlamalarını hedefliyoruz. Ailelerin desteği olmadan bunu başaramayız. Çocuklarımız ile aileleri arasındaki iletişimi geliştirmek ve gerekli zamanlarda tavsiyelerde bulunmak adına uzmanlardan oluşan aile destek ekibi kurduk.”
Havajet Özel Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi3.000 metre karesi kapalı olmak üzere, toplam 7. 000 metre karelik alanda 384 öğrenci kapasitesi ile eğitim veriliyor.

Haber ve Fotoğraf: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'ya Alanya'da soğuk duş!..
Sonraki Haber Tramvay için gece yarısı ağaçları kestiler...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?