ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Hastaneden sahneye

Hastaneden sahneye

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hastaneden sahneye

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nin birbirinden yetenekli 17 personeli, mesleklerinde olduğu kadar sahnelerde de bir hayli başarılı olduklarını kanıtladı. Hastanede görev yapan doktor, hemşire, yönetici ve teknik personelin rol aldığı 'Eşrefpaşa Tiyatrosu', İzmir Sanat'ta gerçekleşen gösteride, Anton Çehov'un 'Sevgili Doktor’ adlı oyununu sahneledi. Oyunu izleyenler arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da vardı.

Kimi doktor, kimi hemşire, kimi de idari görevli. Yaşamlarının büyük bir bölümünü toplum sağlığına ayıran İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi çalışanları, mesleki birlikteliklerini, sanat dünyasına da taşıdı. Sağlık personeli bu kez beyaz önlükler yerine sahne kostümleriyle, kendilerini izleyen sanatsever dostlarının karşısında ter döktü. 108 yıllık Eşrefpaşa Hastanesi tarihinde ilk kez, hastanenin farklı birimlerinde görev yapan personel bir araya gelerek ‘Tiyatro Kulübü’ kurdu ve ortaya son derece başarılı bir ekip çıktı. Amerikalı oyun yazarı Neil Simon’un Anton Çehov’un hikayelerinden oyunlaştırdığı tek perdelik oyunu geçtiğimiz ay ilk kez Güzelyalı Kültür Merkezi'nde sahneleyen oyuncular, bu kez Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde sahneye çıktı. Oyunu izleyenler arasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, Genel Sekreter Pervin Şenel Genç ve başhekim Dr. Serdar Pedükcoşkun'un yanı sıra Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve oyuncuların mesai arkadaşları da vardı. Salonu dolduranlar profesyonel oyuncuları aratmayan sağlık çalışanlarının sahnelediği komedi türündeki oyunu kahkahalara boğularak izledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. Serdar Pedükcoşkun, gösterinin ardından yönetmen ve oyuncuları çiçek vererek kutladı.  

17 kişilik kadro
Yönetmen Mahir Özel’in çalıştırdığı ‘Eşrefpaşa Hastanesi Tiyatro Kulübü’ şu isimlerden oluşuyor: Kulak Burun Boğaz Uzm. Dr. İrfan Eker, Kardiyoloji Uzm. Dr. Gaffar Karadoğan, Psikolog Şengül Çavuşoğlu, Ortopedi Uzm. Opr. Dr. Hakan Özer, Sosyolog Binnaz Durdu, Hemşire Gülçin Akın, Müdür Yardımcısı Hakan Özyar, Biolog Rana Tekin, Radyoloji Teknisyeni Meral Gezer, Radyoloji Teknisyeni Burcu Çeliktuğ, Dermatoloji Uzm. Opr. Dr. Serap Karadoğan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmn. Opr.Dr. Fulya Alpaslan Safati, Dr. Hasan Hüseyin Tokgöz, Sekreter Nurcan Sevim Mut, Biyomedikal Görevlisi Veysel Çiçek, Fizyoterapist Saniye Sönmez Aydınoğlu ve Dr. Olcay Lök.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Murat Bakan: ''Mehmetçiğin hamasi nutuklarla övgüye ihtiyacı yok''
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?