ANA SAYFA > GÜNDEM > Hasan Âli Yücel Karşıyaka’da ölümsüzleşti

Hasan Âli Yücel Karşıyaka’da ölümsüzleşti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hasan Âli Yücel Karşıyaka’da ölümsüzleşti

Karşıyaka Belediyesi, Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümünde, efsane Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel’in dev heykelini açtı. Duygusal anların yaşandığı törene Yücel’in torunu Güzel Yücel de katıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Eğitim sistemini her geçen gün kötüye götüren anlayışa ‘dur’ diyeceğiz” dedi.

Türk eğitim sistemi içinde önemli bir yere sahip olan Köy Enstitüleri, kuruluşunun 75’inci yıl dönümünde, Karşıyaka’da farklı etkinliklerle anıldı. Karşıyaka Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nce hazırlanan program; Karşıyaka İskelesi’nden İZBAN İstasyonu’na kadar yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş sonunda Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı’nda panel düzenlendi. Yüzlerce Karşıyakalının katıldığı etkinlikte, Köy Enstitülerinin kazanımları ve önemi anlatıldı.
 
Günün en anlamlı etkinliği ise Bostanlı Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı içinde gerçekleştirildi. Türk eğitim yaşamının efsane isimlerinden, Milli Eğitim eski Bakanı ve Köy Enstitülerinin kurucularından Hasan Âli Yücel’in 4 metrelik dev heykeli, coşkulu bir törenle açıldı.
 
Açılış töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Köy Enstitüleri, eğitim sistemini aydınlığa kavuşturan bir dönüm noktasıdır ve bizler o ruhu, Hasan Âli Yücel’leri yaşatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Eğitim sistemi her geçen gün kötüye gidiyor ve çocuklarımız bilinmeze sürükleniyor. Buna duyarsız kalamayız. Pek çok köyümüzde okul bile yok. Olanlar da bakımsız, dökülüyor. Bizlerin desteği ile ayakta kalıyor. Birileri uyurken bizler çalışıyoruz. Milletçe bu zihniyetin gidişini alkışlayacağız ve hoş gele yeni kuşak köy enstitüleri diyeceğiz” dedi.

Hasan Âli Yücel’in torunu Güzel Yücel de “Benim için duygusal ancak bir o kadar da anlamlı bir gün. Dedemin adının Karşıyaka’da yaşayacak olması çok önemli. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. İçişleri eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş de Köy Enstitülerinin önemine değinerek “O ruhu yaşatmamız lazım. Karşıyaka Belediyesi bu konuda önemli bir adım attı. Kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Diniz: Stadın temeli Mayıs'ta atılacak
Sonraki Haber Necdet Doğanata adı korulukta yaşayacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?